Current Affairs Sports Quiz for April 2010

Mar 19, 2011, 15:49 IST

Current Affairs Sports Quiz April 2010, Online Current Affairs Sports Quiz with Questions and Answers, Latest Sports Quizzes, Quizzes based on Sports Events, Sports Quiz for Competitive Exams

Current Affairs Sports Quiz for April 2010
Current Affairs Sports Quiz for April 2010

Current Affairs Sports Quizzes have been drafted to test your knowledge about the recent sport events. Current Affairs Sports Quizzes for April 2010 will help you increase your knowledge of the different sports events which are organised around the world. Taking the current affairs Sports Quizzes, you will enhance your knowledge of sports and crack questions in the sports section of all competitive exams.

1. Who is the first Indian national on a Major League Soccer team who started and played the first half for Kansas City in a US Open Cup qualifier on 13 April 2010?
a.Sunil Chhetri
b.Sukhvinder Singh
c.Syed Nayeemuddin
d.Peter Thangaraj

Answer: a

2. He completed a hat-trick of titles at the Asian Billiards Championship after edging past Singapore’s Peter Gilchrist 6-5 in a closely fought final on 14 April. Who is this sportsperson?
a.Peter Gilchrist
b.Pankaj Advani
c.Liu Chuang
d.Thanawat Thiraphongpaiboon

Answer: b

3. Who won the sixth consecutive trophy at the Monte Carlo Masters on 18 April 2010?
a.Rafael Nadal
b.Fernando Verdasco
c.Juan Carlos Ferrero
d.Daniel Nestor

Answer: a

4. Name the first Indian woman along with Saina Nehwal to reach the quarterfinals of the Badminton Asia Championships recently?
a.Aditi Mutatkar
b.Gayatri Vartak
c.P.C. Thulasi
d.Sara Khan

Answer: a

5.Who did the Union Sports Ministry recently ask to remove a “restrictive clause” in its constitution in order to gain Government's “annual recognition”?
a.Indian OlympicAssociation
b.Badminton Association of India
c.Indian Amateur Boxing Federation
d.Athletics Federation of India

Answer: d

6. Which of the countries were not clubbed in the same group, Group C with India in the 2011 AFC Asian Cup football finals?
a.Australia
b.South Korea
c.Bahrain
d.United Arab Emirates

Answer: d

7. Which broadcast media rights holder of the Indian Premier League paid a ‘facilitation fee' of Rs. 425 crore to the World Sports Group, Mauritius to extend the rights from 2006 till 2010?
a.Multi Screen Media (MSM)
b.IMG
c.Sahara One Media And Entertainment Ltd.
d.Star TV

Answer: a

8.Who became the Grand Club volleyball men's champion in the final at Koradacheri on 25 April 2010?
a.ONGC
b.HPCL
c.BPCL
d.Chennai Customs

Answer: c

9. Who is the chess player who won the bronze medal and became the only Indian qualifier for the World Cup from the Asian chess championship that ended at Subic Bay, in the Philippines, on 29 April 2010?
a.Abhijeet Gupta
b.Sethuraman
c.Hari Krishna
d.Neelotpal

Answer: a

10. Which tennis player won the Sony Ericsson Open on 4 March 2010?
a.Tomas Berdych
b.Andy Roddick
c.Nicolas Almagro
d.Viktor Troicki

Jagran Josh
Jagran Josh

Education Desk

    Your career begins here! At Jagranjosh.com, our vision is to enable the youth to make informed life decisions, and our mission is to create credible and actionable content that answers questions or solves problems for India’s share of Next Billion Users. As India’s leading education and career guidance platform, we connect the dots for students, guiding them through every step of their journey—from excelling in school exams, board exams, and entrance tests to securing competitive jobs and building essential skills for their profession. With our deep expertise in exams and education, along with accurate information, expert insights, and interactive tools, we bridge the gap between education and opportunity, empowering students to confidently achieve their goals.

    ... Read More

    Get here latest School, CBSE and Govt Jobs notification and articles in English and Hindi for Sarkari Naukari, Sarkari Result and Exam Preparation. Empower your learning journey with Jagran Josh App - Your trusted guide for exams, career, and knowledge! Download Now

    Trending

    Latest Education News