Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

GK Questions for MBA: 06th August to 12th August

Aug 12, 2016 13:13 IST

    General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 06th August to 12th August.

    1. The opening ceremony of 2016 Rio Olympics was held at which stadium?

    (a)

       BC Place Stadium

    (b)

       Estádio Nacional

    (c)

       Rice–Eccles Stadium

    (d)

       Maracana Stadium

    Answer: Option D

    2. Who of the following will be sworn-in as the Chief Minister of Gujarat?

    (a)

       Vijay Rupani

    (b)

       Saurabh Patel

    (c)

       Anandiben patel

    (d)

       Nitinbhai Patel

    Answer: Option A

    3. Prime Minister Narendra Modi in August 2016 launched Mission Bhagiratha in which state?

    a) Telangana

    b) Kerala

    c) Tamil Nadu

    d) Odisha

    Answer: Option A

    4. Which App was launched by Union Government in August 2016 to enable citizens’ associate more and more with Swachh Bharat Mission in urban areas?

    a) Swachhata App

    b) SwachhBharatAbhiyan App

    c) SwachhIndia App

    d) SwachhBharat App

    Answer: Option A

    5. Name the former Chief Minister of Arunachal Pradesh who was found dead at the Chief Minister’s official residence.

    (a)

       Nabam Tuki

    (b)

       Dorjee Khandu

    (c)

       Mukut Mithi

    (d)

       Kalikho Pul

    Answer: Option D

    6. Name the renowned Yoga Guru who founded the Krishnamacharya Yoga Mandiram. He passed away in August 2016.

    (a)

       T Krishnamacharya

    (b)

       TKV Desikachar

    (c)

       B.K.S Iyengar

    (d)

       Guru em Khajuraho

    Answer: Option B

    7. What is the theme of International Day of the World's Indigenous Peoples which is celebrated on 9 August 2016?

    a) Indigenous peoples building alliances: Honouring treaties, agreements and other constructive arrangements

    b) Ensuring indigenous peoples' health and well-being

    c) Indigenous Peoples' Right to Education

    d) Indigenous Peoples' and Life

    Answer: Option C

    8.  Prime Minister Narendra Modi recently launched 70 Saal Azaadi Yaad Karo Kurbani programme at which of the following places?

    a) Allahabad, Lucknow

    b) Hajipur, Bihar

    c) Cuttack, Odisha

    d) Alirajpur, Madhya Pradesh

    Answer: Option D

    9. Who is reappointed as the CMD and CEO of Hero MotoCorp?

    (a)

       Brij Mohanlal Munjal

    (b)

       Vikram Kasbekar

    (c)

       Pawan Munjal

    (d)

    a)    All of the above

    Answer: Option C

    10. Name the legendary Carnatic vocalist who will be honoured at the United Nations on India’s 70th Independence Day by A.R. Rahman.

    (a)

       P. S. Narayanaswamy

    (b)

       M. S. Subbulakshmi

    (c)

       T. Brinda

    (d)

       Pt. Kumar Gandharva

    Answer: Option B

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

      


     



     


    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF