GK Questions for MBA: 11th June to 17th June

Jun 17, 2016, 15:02 IST

General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 11th June to 18th June

1. On 13 June 2016, India signed three bilateral agreements to strengthen co-operation with which country?

a) Nigeria

b) Afghanistan

c) Cuba

d) Ghana

Answer: Option D

2. What is the name of the project on the River Ganga that is being developed between Allahabad and Haldia to enable commercial navigation.

a) Jal Marg Vikas Project

b) Ganga Vikas Project

c) Ganga Jal Vikas Project

d) Pavitra Ganga Project

Answer: Option A

3. Which Florida based bank has become the first US bank to issue credit card for use in Cuba by Americans.

a)

 
b)  


c)  


d)  


Answer: Option C

4. Who won the 2016 Canada Grand Prix of Formula 1 title?

a) Nico Rosberg

b) Sabastian Vettel

c) Lewis Hamilton

d) Felipe Massa

Answer: Option

5. Name the country in which United States has opened its embassy?

a) Cuba

b) Dominica

c) Chad

d) Gambia

Answer: Option D

6. Which country has recently joined the UN’s legal affairs committee for the first time?

a) Tonga

b) Isreal

c) Solomon Islands

d) Comoros

Answer: Option B

7. Which is the 1st country of the world to put a ban on Deforestation?

a) Turkmenistan

b) Kiribati

c) Somalia

d) Norway

Answer: Option D

8. Which committee has been formed to put forward their recommendations on the revisions in the pay scale of the PSU employees?

a) Satish Chandra Committee

b) Ramanujam committee

c) Justice CS Dharmadhikari Committee

d) SS Nadkarni Committee

Answer: Option A

9. When is United Nations International Albinism Awareness Day observed across globe?

a) 11th June

b) 13th June

c) 15th June

d) 12th June

Answer: Option B

10. Which Indian state has recently abolished Agricultural Income Tax?

a) Uttar Pradesh

b) Bihar

c) Punjab

d) Karnataka

Answer: Option D

For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

Jagran Josh
Jagran Josh

Education Desk

    Your career begins here! At Jagranjosh.com, our vision is to enable the youth to make informed life decisions, and our mission is to create credible and actionable content that answers questions or solves problems for India’s share of Next Billion Users. As India’s leading education and career guidance platform, we connect the dots for students, guiding them through every step of their journey—from excelling in school exams, board exams, and entrance tests to securing competitive jobs and building essential skills for their profession. With our deep expertise in exams and education, along with accurate information, expert insights, and interactive tools, we bridge the gap between education and opportunity, empowering students to confidently achieve their goals.

    ... Read More

    Get here latest School, CBSE and Govt Jobs notification and articles in English and Hindi for Sarkari Naukari, Sarkari Result and Exam Preparation. Empower your learning journey with Jagran Josh App - Your trusted guide for exams, career, and knowledge! Download Now

    Trending

    Latest Education News