GK Questions for MBA: 30th July to 05th August

Aug 5, 2016, 18:15 IST

General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 30th July to 05th August July.

General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 30th July to 05th August July.

1. What is the name of the joint military exercise between India and Thailand that culminated at Krabi?

a) AUSINDEX

b) EKUVERIN

c) MAITREE

d) Hand-in-Hand

Answer: Option C

2. Who sworn in as the Chief Justice of Patna High Court by Bihar Governor Ramnath Kovind at a function in Raj Bhawan in Patna?

a) 

  Justice Hemant Gupta

b)

  Justice Navaniti Prasad Singh

c)

  Justice Prabhat Kumar Jha

d)

  Justice Iqbal Ahmed Ansari

Answer: Option D

3. Who has been reappointed as the Chairman Railway Board?

a) AK Kapoor

b) Mohd Jamshed

c) AK Mital

d) Mahesh Mangal

Answer: Option C

4. Which intelligence and security agency of India was added to the Second Schedule of the RTI Act, 2005 in July 2016?

a) National Security Guards (NSG)

b) Border Security Force (BSF)

c) Strategic Forces Command (SFC)

d) Research and Analysis Wing (RAW)

Answer: Option C

5. Who was appointed as the Head of Online and E-commerce of Lenovo India in August 2016?

a) Rahul Agarwal

b) Rajiv Rao

c) Amar Babu

d) Rajesh Thadani

Answer: Option D

6. Who has been appointed as the Head of International Olympic Committee Athletes’ Commission?

a)

  Angela Ruggiero

b)

Thomas Bach

c)

  Claudia Bokel

d)

  Seiko Noda

Answer: Option A

7. Who has taken over as the Chairperson of Central Board of Direct Taxes?

a) P.K. Sinha

b) Ajeet Shrivastava

c) Rani Singh Nair

d) Atulesh Jindal

Answer: Option C

8.  In which country the 7th meeting of SAARC Interior Minister's Conference has begun?

a) Male

b) Islamabad

c) Dhaka

d) Kathmandu

Answer: Option B

9. Who has been appointed as the Managing Director of Mondelez International's India Business in August 2016?

a) Maurizio Brusadelli

b) Ravi Velloor

c) Chandramouli Venkatesan

d) Deepak Iyer

Answer: Option D

10. Who was appointed as the observer to oversee the election of new Chief Minister of Gujarat after Anandiben Patel resigned from her office?

a)

  Nitin Gadkari

b)

  Piyush Goyal

c)

  Amit Shah

d)

  Prakash Javadekar

Answer: Option A

For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com


Jagran Josh
Jagran Josh

Education Desk

    Your career begins here! At Jagranjosh.com, our vision is to enable the youth to make informed life decisions, and our mission is to create credible and actionable content that answers questions or solves problems for India’s share of Next Billion Users. As India’s leading education and career guidance platform, we connect the dots for students, guiding them through every step of their journey—from excelling in school exams, board exams, and entrance tests to securing competitive jobs and building essential skills for their profession. With our deep expertise in exams and education, along with accurate information, expert insights, and interactive tools, we bridge the gap between education and opportunity, empowering students to confidently achieve their goals.

    ... Read More

    Get here latest School, CBSE and Govt Jobs notification and articles in English and Hindi for Sarkari Naukari, Sarkari Result and Exam Preparation. Empower your learning journey with Jagran Josh App - Your trusted guide for exams, career, and knowledge! Download Now

    Trending

    Latest Education News