GK Questions for MBA: February 11 to February 17

Feb 17, 2017, 11:21 IST

The GK Quiz for MBA for the week February 11 to February 17 focuses on the new appointments at significant places such as Germany’s new President, SEBI, ASSOCHAM, and United Nations Under-Secretary-General. In addition, it will also test your knowledge regarding the ISRO Achievement as well. Take the quiz and test your awareness.

1.Which portal has been launched by the union government to ensure transparency in mining operations?
a)Tamra
b)Tarbeji
c)Tanra
d)Khaan
Answer: Option A

2.Which international organisation has opened the South Asia Regional Training and Technical Assistance Center (SARTTAC) in India?
a) World Bank
b) World Health Organisation
c) Asian Development Bank
d) International Monetary Fund (IMF)
Answer: Option D

3.Who has been appointed United Nations Under-Secretary-General for Peacekeeping Operations?
a) Jean-Pierre Lacroix
b) Mr. Hervé Ladsous
c) Mr. Alain Le Ro
d) None of the above
Answer: Option A

4.Which rocket vehicle as been used to successfully launch 104 satellites by Indian Space Research Organisation (ISRO)?
a) PSLV – C37
b) PSLV – C36
c) PSLV – C38
d) PSLV – C40
Answer: Option A

5.Who has become the Pakistan’s first woman foreign secretary?
a) Adilah Khan
b) Bahameen Sharif
c) Sabika Chaudhry
d) Tehmina Janjua
Answer: Option D

6. Who has been appointed as the new chief of SEBI?
a) Ajay Tyagi
b) Brijesh Mukherjee
c) Saurav Patra
d) DR Mehta
Answer: Option A


7. When is International Day of Women and Girls in Science observed globally?
a) February 11
b) February 14
c) February 15
d) February 10
Answer: Option A

8. Who has been elected the new President of Germany?
a) Frank-Walter Steinmeier
b) Albrecht Glaser
c) Christoph Butterwegge
d) Alexander Hold
Answer: Option A

9. Who has been appointed the new President of Associated Chambers of Commerce of India (ASSOCHAM)?
a) Sunil Kanoria
b) Balkrishan Goneka
c) Sandeep Jajodia
d) Kiran Grandhi
Answer: Option C

10. In which state India’s first-ever floating elementary school has started by the name of “Loktak Elementary Floating School”?
a) Tripura
b) Mizoram
c) Manipur
d) Assam
Answer: Option C

For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

Nidhi Gupta is an MBA in Marketing & HR and writes for the College & Careers sections of jagranjosh.com. She keeps a close eye on developments in the MBA education space and provides credible and verifiable information about entrance exams, admissions and placements. She can be reached at nidhi.gupta@jagrannewmedia.com.
... Read More

Get here latest School, CBSE and Govt Jobs notification and articles in English and Hindi for Sarkari Naukari, Sarkari Result and Exam Preparation. Empower your learning journey with Jagran Josh App - Your trusted guide for exams, career, and knowledge! Download Now

Trending

Latest Education News