1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

MBA Business Quiz from April 01 to April 07

Apr 7, 2017 14:52 IST

    1. According to Randstad survey, which industry has emerged as the highest paying industry in India?

    a) Manufacturing

    b) Textiles

    c) FMCG

    d) Telecom

    Answer: Option C  

    2. Government of which state has decided to provide a one-time grant of Rs 21,000 to all those families whose third girl child was born after August 24, 2015?

    a) Kerala

    b) Bihar

    c) Haryana

    d) Gujarat

    Answer: Option C

    3. Which company has become the seventh entity to receive a final licence from the Reserve Bank of India (RBI) to set up a payments bank?

    a) Aditya Birla Idea Payments Bank Ltd

    b) Aditya Birla Nuvo

    c) Cholamandalam Distribution Services

    d) FINO PayTech

    Answer: Option A

    4. Which Asset Reconstruction Company has bought the Rs 1800 crore Ballarpur loans from ICICI and Axis Bank?

    a) UV Asset Reconstruction Company Limited

    b) Reliance Asset Reconstruction Company Limited

    c) JM Financial Asset Reconstruction Company Limited

    d) Edelweiss Asset Reconstruction Company

    Answer: Option D

    5. Which e-commerce company has recently launched ‘Classroom’, a virtual training program for new sellers?

    a) Flipkart

    b) Amazon

    c) Walmart

    d) eBay

    Answer: Option B

    6. Which Cab aggregator has integrated with Unified Payment Interface (UPI) to simplify digital payment options for its customers?

    a) Ola

    b) Uber

    c) Meru

    d) None of the above

    Answer: Option A

    7. Who has been appointed as India's Ambassador and permanent representative to the UN?  

    a) Hardeep Singh Puri

    b) Nirupam Sen

    c) Rajiv Kumar Chander

    d) Asoke Kumar Mukerji

    Answer: Option C

    8. Which mobile apps have been launched by the Government of India recently?

    a) echallan

    b) mParivahan

    c) Both of the above

    d) None of the above

    Answer: Option C

    9. What is the theme of the ‘World Health Day’ that is observed on April 07 globally?

    a) Depression: Let's Talk

    b) Mental Health: stop exclusion, dare to care

    c) Healthy Cities for better life

    d) Active aging makes the difference

    Answer: Option A

    10. Under the GST regime, how much amount has been considered as a non-bailable offense and the police would have the authority to make an arrest without a warrant?

    a) Rs 5 crore

    b) Rs 1 crore

    c) Rs 8 crore

    d) Rs 10 crore

    Answer: Option A

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF