Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

MBA Business Quiz from April 15 to April 21

Apr 21, 2017 11:32 IST

    The business quiz for MBA aspirants focuses only on the issues pertaining to business eco-system. The quiz will test your knowledge on the happenings in banking, IT, insurance and many more industries. It also covers issues on economy on both global and domestic level.

    Take the test and ascertain your Business IQ regarding the happenings taking place in the week April 15 to April 21 2017.

    1. What is the expected growth for the world economy in 2017 as per International Monetary Fund (IMF)?

    a) 3.5 per cent

    b) 1.5 per cent

    c) 2.5 per cent

    d) 5.5 per cent

    Answer: Option A

    2. Who has been appointed as the new Managing Director (MD) and Chief Executive Director of its mortgage loan arm and listed entity LIC Housing Finance?

    MBA Business Quiz April21

    a) Sunita Sharma

    b) Vinay Shah

    c) K Sanath Kumar

    d) G. Srinivasan

    Answer: Option B

    3. Name the country to which Royal Monetary Authority belongs as RBI has signed an MoU with them on “Supervisory Cooperation and Exchange of Supervisory Information”?

    a) Malaysia

    b) Afghanistan

    c) Bhutan

    d) Nepal

    Answer: Option C

    MBA Business Quiz from April 08 to April 14

    4. Which bank has become India’s first Platinum rated project under IGBC (Indian Green Building Council) Green Data Centre Rating System?

    a) HDFC Bank

    b) ICICI Bank

    c) AXIS Bank

    d) KOTAK MAHINDRA Bank

    Answer: Option B

    5. Which company has surpassed ONGC to become most valued public sector undertaking (PSU) stock in terms of market capitalization (m-cap) in intra-day trade?

    MBA Business Quiz

    a) Coal India Limited

    b) Gas Authority of India Limited

    c) State Bank of India

    d) Steel Authority of India Limited

    Answer: Option C

    Business Quiz from April 01 to April 07

    6. Punjab National Bank (PNB) recently celebrated its foundation day on 12th April 2017. Who is the Managing Director & CEO of this bank?

    a) P. S. Jayakumar

    b) Melwyn O. Rego

    c) Animesh Chauhan

    d) Usha Ananthasubramanian

    Answer: Option D

    7. Which IT firm has recently launched its fifth global cyber range lab in Gurugram, Haryana with an aim to train Indian firms and government agencies on real-world cyber attacks?  

    a) EMC2

    b) IBM

    c) Cisco

    d) Microsoft

    Answer: Option C

    Business Quiz from Mar 25 to Mar 31

    8. Who among the following has not been included in the Forbes’ list of super achievers from Asia under the age of 30 who are ‘pushing boundaries of innovation’?

    a) Dipa Karmakar

    b) Sakshi Malik

    c) Alia Bhatt

    d) None of the above

    Answer: Option D

    9. In which Indian city Prime Minister Narendra Modi recently launched a cashless/less cash township model, developed by Gujarat Narmada Valley Fertilizers and Chemicals Ltd (GNFC)?

    a) Nagpur

    b) Bhopal

    c) Jabalpur

    d) Coorg

    Answer: Option A

    10. As per the latest report of World Bank, India’s GDP is expected to grow at 7.2% in the FY 2017-18. Where is the head quarter of World Bank?

    a) London

    b) Hague

    c) Vienna 

    d) Washington, D.C.

    Answer: Option D

    11. How much percentage has been permitted by RBI for banks to invest in unit capital of a Real Estate Investment Trust (REITs) or Infrastructure Investment Trusts (InvITs)?

    a) 20 per cent

    b) 10 per cent

    c) 5 per cent

    d) 15 per cent

    Answer: Option B  

    12. In which of the following places Reserve Bank of India has set up two new Offices of the Banking Ombudsman?

    a) Jammu and Kashmir

    b) Chhattisgarh

    c) None of the above

    d) Both of the above

    Answer: Option D

    13. With which purpose Reserve Bank of India (RBI) has issued a new set of enabling provisions titled 'Revised Prompt Corrective Action (PCA) framework'?

    a) Resolve the problem of mounting non-performing assets (NPAs)

    b) Resolve the problem of corruption

    c) Resolve the problem of cashless economy

    d) None of these

    Answer: Option A

    14. Bank Boards Bureau (BBB) has evolved a Governance, Reward and Accountability Framework (GRAF) for which category of banks?

    a) Public sector banks

    b) Private sector banks

    c) Regional Rural banks

    d) All of the above

    Answer: Option A

    15. Department of Posts has joined hands with which bank to promote 'SBI buddy e-wallet' and Point of Sale (POS) machines for cashless transactions?

    a) Canara Bank

    b) State Bank of India

    c) Bhartiya Mahila Bank

    d) Punjab National Bank

    Answer: Option B

    16. What is the deadline for all the banks to link their accounts with Aadhaar number and self-certification of customers as per Central Board of Direct Taxes (CBDT) guidelines?

    a) May 30, 2017

    b) June 30, 2017

    c) April 30, 2017

    d) July 31, 2017

    Answer: Option C

    17. Name the new MD and CEO of Karnataka Bank Ltd?  

    a) Mahabaleshwara Mavinakudige Subrahmanya

    b) Arun Shrivastava

    c) Anand Krishnamurthy

    d) None of these

    Answer: Option A

    18. Name the bank with which NBFC Manappuram Finance will launch its own co-branded prepaid card?

    a) YES Bank

    b) Dena Bank

    c) Bank of Baroda

    d) Corporation Bank

    Answer: Option A

    19. Who has taken the charge as Whole Time Member of the Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI) in New Delhi?

    a) Vinay Shah

    b) Mahabaleshwara Mavinakudige

    c) Dr. (Ms.) Mukulita Vijayawargiya

    d) Mukta Dutta Tomar

    Answer: Option C

    20. Who among the following has taken over as Director of Indian Institute of Management (IIM) Trichy (IIM Tiruchirappalli)?

    a) Raman Roy

    b) Bhimaraya Metri

    c) Ashish Nanda

    d) Dheeraj Sharma

    Answer: Option B

    21. Guess the tagline of Dena Bank?

    a) Trusted Family Bank

    b) Together We Can

    c) One family one bank

    d) Relationship beyond banking

    Answer: Option A

    22. Which one of the following is the tagline of ‘Bank of Maharashtra’?

    a) Trusted Family Bank

    b) Together We Can

    c) One family one bank

    d) Relationship beyond banking

    Answer: Option C

    23. Where is the headquarter of Canara Bank located?

    a) Bengaluru

    b) Mumbai

    c) Delhi

    d) Pune

    Answer: Option A

    24. When was State Bank of India incorporated?

    a) July 1, 1947

    b) July 1, 1950

    c) July 1, 1955

    d) July 1, 1960

    Answer: Option C

    25. What is the tagline of Oriental Bank of Commerce?

    a) Honours Your Trust

    b) The Bank that begins with “U”

    c) A friend you can bank on

    d) Where every individual is committed

    Answer: Option D

    26. In which of the following cities Bank of Baroda is headquartered?

    a) Vadodara (Baroda)

    b) Pune

    c) Nasik

    d) Chennai

    Answer: Option A

    27. Who is the MD and CEO of State Bank of Bikaner & Jaipur?  

    a) Dr. N. Kamakodi

    b) Chanda Kochhar

    c) Mrs. Arundhati Bhattacharya

    d) G. Sreeram

    Answer: Option C

    28. Which among the following cities will not face the change in oil prices daily from May 1 as a pilot project?

    a) Jamshedpur

    b) Chandigarh

    c) Visakhapatnam

    d) Jaipur

    Answer: Option D

    29. Which brand has created a fictional IPL team Chonkpur Cheetahs for the IPL season?

    a) Vodafone

    b) Airtel

    c) Amazon

    d) Google

    Answer: Option C

    30. Which company appointed M.S. Dhoni for a day as CEO where he even attended meetings and took decisions?

    a) Gulf Oil

    b) ONGC

    c)  Reliance Industries

    d) Lava Mobiles

    Answer: Option A

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF