1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

MBA Business Quiz from Mar 25 to Mar 31

Apr 3, 2017 12:24 IST

    The business quiz for MBA aspirants will test your business IQ on various happenings that took place in the Indian banking system, corporate collaborations, IPO listings in the stock market and many more issues during Mar 25 to Mar 31 week.

    1. Which of the following companies has partnered with communication app Truecaller to integrate the tech giant's video calling app Duo?

    a) Microsoft

    b) Google

    c) Vodafone

    d) None of the above

    Answer: Option B

    2. Name the first PSU insurer to tap the capital market to manage its Initial Public Offering (IPO)?

    a) Life Insurance Corporation of India

    b) General Insurance Corporation

    c) New India Assurance

    d) United India Insurance Company

    Answer: Option B

    3. RHFL has signed an agreement with National Housing Bank (NHB) for implementation of credit-linked subsidy scheme for the middle-income group. What is the full form of RHFL?

    a) Repco Home Finance Ltd

    b) Repco Housing Finance Ltd

    c) Repco Home Financial Ltd

    d) Repco Housing Financial Ltd

    Answer: Option A

    4. In which Indian city the 3rd G-20 Framework Working Group (FWG) Meeting was held on 28th and 29th of March, 2017?

    a) Lucknow

    b) Varanasi

    c) Patna

    d) New Delhi

    Answer: Option B

    5. Which e-commerce giant made its entry in UAE by acquiring Souq.com?

    a) Amazon

    b) Walmart

    c) Tesco

    d) Alibaba

    Answer: Option A

    6. Which bank has launched a unique credit card ‘Unnati’ targeted at including Jan Dhan account-holders across the country?

    a) Punjab National Bank

    b) State Bank of India

    c) Canara Bank

    d) Oriental Bank of Commerce

    Answer: Option B

    7. What rank has been secured by Arundhati Bhattacharya among the world's 50 greatest leaders, according to Fortune Magazine?  

    a) 50th

    b) 29th

    c) 26th

    d) 10th

    Answer: Option C

    8. Which e-commerce company has become a member of the self-regulatory voluntary organization Advertising Standards Council of India (ASCI) from April, 2017?

    a) MobiKwik

    b) FreeCharge

    c) Paytm

    d) PhonePe

    Answer: Option C

    9. Name the first country in the world that has banned metals mining nationwide.

    a) Germany

    b) Australia

    c) Ukraine

    d) El Salvador

    Answer: Option D

    10. Which bank has collaborated with SBI Card to launch co-branded credit cards for the customers?

    a) Syndicate Bank

    b) Bank of Maharashtra

    c) Karnataka Bank

    d) Allahabad Bank

    Answer: Option C

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF