1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

MBA Business Quiz from April 08 to April 14

Apr 14, 2017 11:18 IST

    1. What rank has been secured by India in the Travel and Tourism Competitiveness report 2017 released by World Economic Forum?

    a) 50th

    b) 100th

    c) 65th

    d) 40th

    Answer: Option D  

    2. Which e-commerce retailer has been issued the licence by RBI to for an e-wallet  ?

    a) Flipkart

    b) Amazon

    c) Snapdeal

    d) None of the above

    Answer: Option B

    3. Which bank has appointed Mahabaleshwara Mavinakudige Subrahmanya as the new MD and CEO?

    a) Dhanlakshmi Bank

    b) Dena Bank

    c) Karnataka Bank

    d) Bank of Baroda

    Answer: Option C

    Business Quiz from April 01 to April 07

    4. Which company has tied up with Airtel along with BSNL to set up 5G internet speed in India?

    a) Microsoft

    b) Google

    c) Nokia

    d) Apple

    Answer: Option C

    5. Which bank has launched a social deposit scheme called 'Hrudaya Deposit scheme' in Thrissur, Kerala?

    a) ESAF Small Finance Bank

    b) Kerala Gramin Bank

    c) Kerala State Co-Operative Bank

    d) State Bank of Mysore

    Answer: Option A

    6. Name the website that has been launched by GOI on completion of 250 years of Survey General of India (SOI)?

    a) Nakshe portal

    b) Nakshe mapping portal

    c) Mapping portal

    d) Nakshe rasta portal

    Answer: Option B

    Business Quiz from Mar 25 to Mar 31

    7. Who among the following are the appointed members of Central Board of Direct Taxes (CBDT)?  

    a) Ajit Kumar Srivastava

    b) Shabri Bhattasali

    c) None of the above

    d) Both the above mentioned names

    Answer: Option D

    8. Which bank is said to have signed pact with Fino Paytech, that has received the Reserve Bank of India's licence to launch a payments bank?

    a) HDFC Bank

    b) ICICI Bank

    c) AXIS Bank

    d) KOTAK MAHINDRA Bank

    Answer: Option C

    9. Which e-commerce player has acquired the Indian business of eBay in a $1.4 billion fund-raising round from Tencent, eBay and Microsoft?

    a) Amazon

    b) Flipkart

    c) Snapdeal

    d) ShopClues

    Answer: Option B

    Business Quiz from Mar 18 to Mar 24

    10. Who among the following has been named as the 'Asian Businesswoman of the Year' at an event in Birmingham, England?

    a) Nita Ambani

    b) Ambiga Dhiraj

    c) Dipali Goenka

    d) Asha Khemka

    Answer: Option D

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF