1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

MBA Business Quiz from Mar 18 to Mar 24

Mar 24, 2017 09:24 IST

    1. Which of the following is not true about National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD) Act, 1981?

    a) Central Government will increase the authorized capital of NABARD from Rs. 5,000 crore to   Rs. 30,000 crore

    b) 0.4 percent equity of RBI will be transferred in NABARD amounting to Rs. 20 crores to the Government of India

    c) NABARD came into existence on 1950

    d) Headquarter of NABARD is in Mumbai

    Answer: Option C

    2. What is the amount of the deal signed between Asian Development Bank (ADB) and the Government of India for improving about 1,500 kilometers of major district roads in Madhya Pradesh?

    a) $350 million loan

    b) $450 million loan

    c) $500 million loan

    d) $150 million loan

    Answer: Option A

    3. VTB Bank has decided to close its only office in New Delhi, India to cut costs. Where is the headquarter of VTB Bank?

    a) Russia

    b) Germany

    c) Norway

    d) Spain

    Answer: Option A

    4. Which bank has announced the launch of a mobile banking app 'Mera iMobile' for rural customers?

    a) HDFC Bank

    b) ICICI Bank

    c) Kotak Mahindra Bank

    d) Axis Bank

    Answer: Option B

    5. Which among the following banks will be merged with the country's largest lender State Bank of India (SBI)?

    a) Bank of India

    b) Bank of Baroda

    c) Dena Bank

    d) Bharatiya Mahila Bank

    Answer: Option D

    6. The Centre has swapped the Chief Executive Officers (CEOs) of which bank with IDBI Bank?

    a) Bank of Maharashtra

    b) Syndicate Bank

    c) Punjab and Sind Bank

    d) Indian Bank

    Answer: Option D

    7. Which state has launched its first private sector bank since the country’s Independence by the name of ‘ESAF (Evangelical Social Action Forum) Small Finance Bank’?  

    a) Maharashtra

    b) Jharkhand

    c) Kerala

    d) Chhattisgarh

    Answer: Option C

    8. Who among the following has been appointed as the Chairman of Vodafone-Idea merged entity?

    a) Sunil Bharti Mittal

    b) Kumar Mangalam Birla

    c) Lakshmi Mittal

    d) None of the above

    Answer: Option B

    9. Which sports drink brand has roped in Indian shuttler PV Sindhu as its brand ambassador?

    a) Red Bull

    b) Gatorade

    c) Herbalife H3O Pro

    d) Monster Energy Drink

    Answer: Option

    10. Which digital payment platform has announced the appointment of Jason Kothari as their Chief Executive Officer?

    a) Citrus Pay

    b) Mobikwik

    c) Paytm 

    d) FreeCharge

    Answer: Option D

     

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF