Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

MBA General Awareness for 08 April to 14 April week

Apr 14, 2017 09:21 IST

    The MBA General Awareness for 08 April to 14 April week will test the GK of the aspirants on various topics such as launch of state schemes for welfare of common man, appointments on key positions, Pulitzer prize winner etc.

    Take the test and find out the number of questions that you are aware of. The answer to each MCQ is given right after the question ends

    1. Which Indian state has announced the re-launch of 'Adarana scheme' for improving traditional occupations?

    a) Tamil Nadu

    b) Andhra Pradesh

    c) Karnataka

    d) Kerala

    Answer: Option B  

    2. In which of the following cities petrol and diesel prices will not change every day in sync with international rates as per the recent directive of government from May 1, 2017?

    a) Puducherry

    b) Delhi

    c) Udaipur

    d) Chandigarh

    Answer: Option B

    MBA General Awareness for 01 April to 07 April week

    3. Who has been appointed as the new administrator of the UN Development Programme (UNDP)?

    a) Helen Clark

    b) Kemal Derviş

    c) Achim Steiner

    d) None of the above

    Answer: Option C

    4. What is the estimated time that will be taken by the first rail freight service that has departed carrying British goods from the UK to China?

    a) 17-days

    b) 30-days

    c) 10-days

    d) 5-days

    Answer: Option A

    5. Name the novel for which Colson Whitehead has been awarded ‘Pulitzer prize’ for fiction novel category?

    a) Tinkers

    b) The Sympathizer

    c) All the Light We Cannot See

    d) The Underground Railroad

    Answer: Option D

    MBA General Awareness for 24 Mar to 31 Mar week

    6. Who has been appointed as the next Ambassador of India to the Federal Republic of Germany?

    a) Gurjit Singh

    b) Mukta Dutta Tomar

    c) Navtej Sarna

    d) Dr Rizal Sukma

    Answer: Option B

    7. Recently, Carme Chacon, a prominent socialist party leader, has died aged 46. From which country did she hailed?  

    a) Brazil

    b) Germany

    c) Spain

    d) Portugal

    Answer: Option C

    8. Atu Zumvu has been conferred with ‘Shaurya Chakra’ award by the President at a ceremony held at the Rashtrapati Bhavan. He belongs to which Indian state?

    a) Mizoram

    b) Arunachal Pradesh

    c) Assam

    d) Nagaland

    Answer: Option D

    MBA General Awareness for 18 Mar to 23 Mar week

    9. Which Indian state government kick-started ‘Deendayal Rasoi Yojana’ under which subsidised meals will be available at Rs 5 per plate to people?

    a) Madhya Pradesh

    b) Uttar Pradesh

    c) Jharkhand

    d) Bihar

    Answer: Option A

    10. Who was the guest of honour during the recent launch of website and app named 'Bharat Ke Veer'?

    a) Rajnath Singh

    b) Salman Khan

    c) Akshay Kumar

    d) Narendra Modi

    Answer: Option

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • By clicking on Submit button, you agree to our terms of use
      ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    X

    Register to view Complete PDF