1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

MBA General Awareness for 11 Mar to 17 Mar week

Mar 17, 2017 11:07 IST

    1. Which of the following writers has won Saraswati Samman 2016 for his novel Hawthan?

    a) Sugathakumari

    b) Mahabaleshwar Sail

    c) Govind Mishra

    d) Padma Sachdev

    Answer: Option B

    2. For how many weeks the Parliament has approved a bill granting women working in the organized sector paid maternity leave?

    a) 20 weeks

    b) 26 weeks

    c) 25 weeks

    d) 15 weeks

    Answer: Option B

    3. What was the theme of the World Consumer Rights Day that was being observed on 15 March 2017 globally?

    a) Building a Digital World Consumers can Trust

    b) Antibiotics off the menu

    c) Helping consumers choose healthy diets

    d) None of the above

    Answer: Option A

    4. Which state government has launched first-of-its-kind women safety application named ‘Ammavin Aran’?

    a) Kerala

    b) Karnataka

    c) Tamil Nadu

    d) Maharashtra

    Answer: Option C

    5. Who among the following has been appointed as the official ambassador of Women's Cricket World Cup 2017 by the International Cricket Council (ICC)?

    a) Sachin Tendulkar

    b) Mohammed Azharuddin

    c) Sunil Gavaskar

    d) Kapil Dev

    Answer: Option A

    6. What country is set to conduct its first national census in 19 years with the assistance of over 200,000 troops?

    a) Afghanistan

    b) Cuba

    c) North Korea

    d) Pakistan

    Answer: Option D

    7. Who among the following has been appointed as Goa’s chief minister?  

    a) Laxmikant Parsekar

    b) Pratapsingh Rane

    c) Manohar Parrikar

    d) Sudin Dhavalikar

    Answer: Option C

    8. Which state government has launched mobile app and website titled ‘MeraHunar HP’ or ‘My Talent’ to help skilled and semi-skilled workers find jobs?

    a) Kerala

    b) Uttar Pradesh

    c) New Delhi

    d) Himachal Pradesh

    Answer: Option D

    9. Who among the following has been named as Vice President of the 2017 U-17 FIFA World Cup organising committee?

    a) Babul Supriyo

    b) Gianni Infantino

    c) Issa Hayatou

    d) None of the above

    Answer: Option A

    10. Which Indian city has topped the list of cities offering the highest quality of life as per the Mercer’s 19th annual Quality of Living survey?

    a) Mumbai

    b) Delhi

    c) Hyderabad

    d) Shimla

    Answer: Option C

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF