Search

GK Questions and Answers on ICC Women's T20 World Cups

The ICC Women's T20 World Cup 2020 will be played in Australia from 21 February to 8 March 2020, under the supervision of the International Cricket Council. The first match of this tournament will be played between Australia and India team on 21 February. GK Questions based on this tournament will be asked in many competitive exams, so solve this quiz carefully.
Feb 20, 2020 17:55 IST
facebook Iconfacebook Iconfacebook Icon
Women Captains with ICC World Cup Trophy 2020
Women Captains with ICC World Cup Trophy 2020

Every single tournament of cricket is very much popular all over the world. This is the reason that GK questions based on sports are asked in almost every competitive exam held in India. So to cater to the aspirants of different competitive exams, we have published this set of 12 GK questions based on the ICC Women's T20 World Cups.

1. Which of the following team has not won a single title of ICC Women's T20 World Cup so far?
(a) England
(b) West Indies
(c) India
(d) Australia

Answer: c

Explanation: India's women's team has not won a single title of the ICC Women's T20 World Cup so far. Even India's women team has not reached the final of ICC Women's T20 World Cup.

2. Which country has won the ICC Women's T20 World Cup the most times?
(a) West Indies
(b) England
(c) Australia
(d) none of the following

Answer: c

Explanation: Australia has won the ICC Women's T20 World Cup the most 4 times (2010, 2012, 2014 and 2018).

3. Where was the first ICC Women's T20 World Cup held?
(a) Australia
(b) England
(c) West Indies
(d) Sri Lanka

Answer: b

Explanation: The first edition of the ICC Women's T20 World Cup was held in England. The second edition was held in the West Indies.

4. Which of the following statements is not true about the ICC Women's T20 World Cup?
(a) England's team won the first ICC Women's T20 World Cup
(b) First ICC Women's T20 World Cup was held in 2007
(c) The maximum number of 4 ICC Women's T20 World Cup titles won by the Australian team
(d) The West Indies women's team won the ICC Women's T20 World Cup, 2016.

Answer: b

Explanation: The first ICC Women's T20 World Cup was held in 2009 and the tournament was won by England.

5. When did India win the ICC Women's T20 World Cup title?
(a) 2018
(b) 2009
(c) 2010
(d) Never

Answer: d

Explanation: The Indian women's team has not won the ICC Women's T20 World Cup title yet. The best performance of the Indian team in this tournament was; semi-finals in 2009, 2010 and 2018.

6. Who was the captain of India in ICC Women's T20 World Cup, 2020?
(a) Mithali Raj
(b) Smriti Mandhana
(c) Harmanpreet Kaur
(d) Poonam Yadav

Answer: c

Explanation: In the ICC Women's T20 World Cup 2020, the captain of the Indian team was Harmanpreet Kaur.

7. Where was ICC Women's T20 World Cup, 2020 final played?
(a) Melbourne
(b) Sydney
(c) London
(d) Hambantota

Answer: a

Explanation: The final of the ICC Women's T20 World Cup, 2020 was played at Melbourne Cricket Ground (MCG) Melbourne, Australia.

8. How many teams participated in ICC Women's T20 World Cup, 2020?
(a) 8
(b) 10
(c) 6
(d) 12

Answer: b

Explanation: There are 10 teams participated in the ICC Women's T20 World Cup, 2020. These teams include; 1. Australia 2. Bangladesh 3. England 4. India 5. New Zealand 6. Pakistan 7. South Africa 8. Sri Lanka 9. Thailand 10. West Indies

9. When and where will the next ICC Women's T20 World Cup be held?
(a) 2022, South Africa
(b) 2021, England
(c) 2023, India
(d) 2024, Australia

Answer: a

Explanation: The next ICC Women's T20 World Cup will be held in South Africa in 2022.

10. How many editions of the ICC Women's T20 World Cup have been held so far?
(a) 5
(b) 6
(c) 7
(d) 8

Answer: 7

Explanation: So far 7 editions of the ICC Women's T20 World Cup have been held.  The seventh edition was played in Australia from 21 February 2020.

11. Where was the ICC Women's T20 World Cup, 2020 played?
(a) New Zealand
(b) Bangladesh
(c) England
(d) Australia

Answer: d

Explanation: The ICC Women's T20 World Cup, 2020, has been played in Australia from 21 February 2020 to 8 March 2020.

12. Which team has participated in ICC Women's T20 World Cup, 2020 for the first time?
(a) Sri Lanka
(b) Pakistan
(c) Thailand
(d) Bangladesh

Answer: c

Explanation: This is the first tournament for Thailand's women's team. Thailand and Bangladesh qualified through the 2019 ICC Women's World Twenty20 Qualifier matches.

GK Questions and Answers on ICC Awards 2019

Current GK Questions and Answers on Sports 2019-2020