This is an archived article last updated on Aug 26, 2025. The information may be outdated.

GK Questions with Answers on Currencies of the World

Last Updated: Aug 26, 2025, 18:36 IST

Here is a set of 10 GK questions with answers on the currencies of the world. Attempt this quiz now to test your knowledge of the world's currencies.

GK Questions with Answer On Currencies Of World
GK Questions with Answer On Currencies Of World

Currencies of the World: There are 195 countries in the world that are recognised by the United Nations, and we can see different currencies in circulation in these countries. Not all currencies are the same; while some countries have strong currencies, some have weaker ones.

Take this GK quiz on currencies to learn about the world's various currencies.

GK Questions with Answers on Currencies of the World

1. What is the currency of Malaysia?

a) Krona

b) Peso

c) Ringgit

d) Lira

Answer: c

Explanation: The main currency of Malaysia is the Ringgit. In addition to that, the Indian Rupee and the Brunei Dollar are also used. 

2. Lek is the currency of which country?

a) Azerbaijan

b) Angola

c) Indonesia

d) Albania

Answer: d

Explanation: The Lek was introduced as the Albanian currency in 1926.

3. Lira was the former currency of which country?

a) Croatia

b) Nigeria

c) Italy

d) Portugal

Answer: c

Explanation:  The Lira was used as the official currency of Italy and Malta, but after 2002, it was replaced by the Euro.

4. Euro is used as a currency in how many countries?

a) 21

b) 19

c) 17

d) 23

Answer: b

Explanation: Euro is used as currency in 19 countries of the European Union.

5. Among these countries, Euro is not used as a currency in which country?

a) Latvia

b) Luxembourg

c) Sweden

d) Spain

Answer: c

Explanation: Sweden does not use the Euro as the official currency; instead, it uses the Swedish Krona.

6. The currency of Argentina is?

a) Dollar

b) Kroon

c) Peso

d) Sol

Answer: c

Explanation: Argentine Peso is the currency of Argentina. The new Peso was introduced in 1992.

7. Which country has the strongest currency in the world?

a) US Dollar

b) Omani Real

c) Pound

d) Kuwaiti Dinar

Answer: d

Explanation: Kuwaiti Dinar is the strongest currency of the world and is also the most expensive.

8. Which country has the weakest currency in the world?

a) Indonesian Rupiah

b) Zimbabwe Dollar

c) Iranian Rial

d) Vietnamese Dong

Answer: d

Explanation: Iranian real is the weakest currency in the world. 1 US dollar equals 42,300 Iranian Rials.

9. What is the official currency of South Africa?

a) Rand

b) Dollar

c) Peso

d) Dinar

Answer: a

Explanation: The official currency of South Africa is the Rand.

10. Which currency is used in Egypt?

a) Dinar

b) Dirham

c) Pound

d) Rial

Answer: c

Explanation: The currency used in Egypt is the Egyptian Pound.

Recommended Reading

GK Quiz on the Rivers of Asia

GK Quiz on Mountains of the World

Mrigank Chakraborty
Mrigank Chakraborty

Deputy Manager - Editorial

Mriganka Chakraborty is a seasoned digital journalist and communications professional who is currently working as Deputy Manager at Jagran Josh, where he leads the General Knowledge Section. As a subject matter expert with 8+ years of editorial experience, he has created authoritative content that is trusted by millions of readers around the world in Science, History, Geography, Polity, Economy, Sports, and Technology. His extensive expertise in these subjects enables him to present complex topics in an engaging, accurate, and reader-friendly manner to a global audience, making learning addictive and fun.

His background in a wide range of content areas and his ability to move between them make him a trusted voice to readers who want reliable, well-researched content across a variety of disciplines.
In his leisure time, Mriganka enjoys reading fiction novels and watching action and thriller movies, and cricket, which not only hone his storytelling skills but also keep his editorial vision fresh and dynamic.

... Read More
First Published: Jan 17, 2025, 22:23 IST

Get here current GK and GK quiz questions in English and Hindi for India, World, Sports and Competitive exam preparation. Download the Jagran Josh Current Affairs App.

Trending

Latest Education News