GK Quiz on Sports: Hockey

12-OCT-2018 17:40
    GK Quiz on Sports: Hockey

    Hockey is a sport in which two teams play against each other by trying to maneuver a ball or a puck into the opponent's goal using a hockey stick. There are many types of hockey such as bandy, field hockey and ice hockey.

    1. Which among these is the highest governing body of Hockey?

    A. International Hockey Federation

    B. World Hockey Federation

    C. Federation of International Hockey

    D. International Hockey Association

    Ans: A

    2. Total no. of players playing on the pitch in a hockey match is?

    A. 22

    B. 16

    C. 20

    D. 18

    Ans: A

    3. Which player is allowed to touch the ball with his feet during a Hockey match?

    A. Goalkeeper

    B. Defender

    C. Centre-forward

    D. Winger

    Ans: A

    4. The dimensions of a Hockey field are?

    A. 91.4m X 55m

    B. 92m X 55m

    C. 92.5m X 56m

    D. 91.4m X 56m

    Ans: A

    GK questions and answers based on significant Cricket records

    5. What are the dimensions of the goal at each end of the hockey field?

    A. 2.14m X 3.66m

    B. 2.15m X 3.66m

    C. 2.15m X 3.7m

    D. 2.14m X 3.7m

    Ans: A

    6. The distance between thepenalty spot and the goal is?

    A. 6yrds

    B. 5yrds

    C. 8yrds

    D. 7yrds

    Ans: D

    7. The shooting circle in a Hockey field is?

    A. 16yrd from the baseline

    B. 18yrd from the baseline

    C. 17yrd from the baseline

    D. 15yrd from the baseline

    Ans: A

    8. The limit on numbers of substitutions per game is?

    A. 5

    B. 7

    C. 9

    D. No limit

    Ans: D

    9. No. of field empires in a match is?

    A. 1

    B. 2

    C. 3

    D. 4

    Ans: B

    GK Questions & Answers on Indian Cricket Stadiums

    10. Each half in a hockey game consist of?

    A. 30mins

    B. 35mins

    C. 40mins

    D. 45mins

    Ans: B

    11. How long is the half break between two halves of a hockey match?

    A. 5mins

    B. 10mins

    C. 12mins

    D. 15mins

    Ans: A

    12. When does a player go to the penalty box?

    A. When he gets a yellow card

    B. When he gets a no card

    C. When he gets a green card

    D. When he gets a red card

    Ans: A

    13. When was All India Women's Hockey Federation was formed?

    A. 1947

    B. 1948

    C. 1949

    D. 1950

    Ans: A

    14. Who is regarded as the best player in history of the sport?

    A. Dhyan Chand

    B. Roop Singh

    C. DhanrajPillay

    D. Niraj Singh

    Ans: A

    15. Which nation has been crowned as World Champions of Hockey four times?

    A. India

    B. Pakistan

    C. Australia

    D. Netherlands

    Ans: B

    GK Questions & Answers on Olympic Games

    16. When was India toop part in Olympics for the first time?

    A. 1926

    B. 1927

    C. 1928

    D. 1929

    Ans: C

    17. 2018 Hockey World Cup was be held in?

    A. India

    B. Pakistan

    C. Australia

    D. Netherlands

    Ans: A

    18. India has won the Hockey World Cup how many times?

    A. 1

    B. 2

    C. 3

    D. 4

    Ans: A

    19. Which nation has the most Olympic Gold Medals in Hockey with 8 medals?

    A. India

    B. Pakistan

    C. Australia

    D. Netherlands

    Ans: A

    20. When was India palyed first Hockey World Cup?

    A. 1970

    B. 1971

    C. 1972

    D. 1973

    Ans:  B

    GK Questions & Answers on General Sports: set 1

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK