1. Home
  2. |  
  3. Bank Recruitment |  

Canara Bank PO (PGDBF) Exam 2018 Exam: Important Cloze Test Quiz

Jan 31, 2018 10:14 IST
    Canara Bank PO (PGDBF) Exam 2018: Cloze Test Quiz
    Canara Bank PO (PGDBF) Exam 2018: Cloze Test Quiz

    Canara Bank PO (PGBDF) exam 2018 is scheduled to be held on 4th March 2018. Here is a Cloze Test Quiz for the exam.

    Gross non-performing assets (NPA) ...1.. Indian banks are expected to rise to Rs 9.5 lakh crore by March, from Rs 8 lakh crore in March last year, said a ASSOCHAM-Crisil joint study.

    Stressed assets in March 2018 are expected …2… be at Rs 11.5 lakh crore, the report titled “ARCs headed for a structural shift,” said.

    “High level of stressed assets in the banking system provides …3…. opportunity size for asset reconstruction companies (ARCs) which are an important stakeholder in the NPA resolution process,” ASSOCHAM said in a statement quoting the study.

    It, however, said that owing to capital constraints, growth of ARCs is expected to come down significantly.

    “While growth is expected to fall to around 12 per cent until June 2019, however the AUM (assets under management) are expected to reach Rs 1 lakh crore, and that is …4… sizeable.”

    The study added that with banks expected to make …5…. provisioning over and above the provisions made for stressed assets, they may sell the assets at lower discounts, thus increasing the capital requirement.

    The study also said that effective implementation of the Insolvency and Bankruptcy Code would be a ….6…. to the challenge of prolonged litigation and it can help improve the recovery rate of stressed assets’ industry further.

    Power, metal and construction sectors contribute the bulk of stressed assets. According to an ….7…. of 50 stressed assets (forming nearly 40 per cent of stressed assets in the system), sectors like metal, construction and power form nearly 30 per cent, 25 per cent and 15 per cent respectively, while other sectors together form the ….8…. 30 per cent.

    The report stated that 2018 would see a structural shift in the stressed assets’ space as increased ….9…. in banks’ provisioning norms for investments in security receipts (SRs) is likely to result in more cash purchases.

    “Fiscal 2018 marks beginning of third phase of ARCs which promises to change the …10…. as new regulations and other changes kick-in.”


    1. Find out the right word.

    a)      Of

    b)      in

    c)       at

    d)      for

    e)      None of these

    Ans: Option (b)

    Explanation:  According to ASSOCHAM-Crisil joint study, total non-performing assets (NPA) in Indian banks are expected to increase up to Rs 9.5 lakh crore by March, from Rs 8 lakh crore in March last year. It makes option (b) the right choice among the given options

    2. Find out the right word.

    a)      to

    b)      never

    c)       often

    d)      now

    e)      Other than those as given in the options

    Ans: Option (a)

    Explanation:  According to report named ‘ARCs headed for a structural shift’ released by ASSOCHAM-Crisil joint study, Stressed assets of Indian banks in March 2018 are expected to be at Rs 11.5 lakh crore. It makes option (a) the right choice among the given options.

    Syndicate Bank PO (PGDBF) Exam 2018: How to Crack it?

    3. Find out the right word.

    a)      common

    b)      insignificant

    c)       little

    d)      enormous

    e)      Other than those as given in the options

    Ans: Option (d)

    Explanation:  The passage saying that asset reconstruction companies are chief stakeholder in the NPA resolution process and high level of stressed assets in the Indian banking system provides huge opportunity size for these asset reconstruction companies (ARCs).  It makes option (d) the right choice among the given options.

    Salary of Bank Employees after 11th bipartite Settlement

    4. Find out the right word.

    a)      Illegally

    b)      Unreasonably

    c)       immorally

    d)      fairly

    e)      Other than those as given in the options

    Ans: Option (d)

    Explanation: In the context of the given passage, growth of asset reconstruction companies (ARCs) is expected to come down significantly, however the AUM (assets under management) are expected to reach Rs 1 lakh crore, and that is quite sizeable. This makes option (d) the right choice among the given options.

    5. Find out the right word.

    a)      Backward

    b)      higher

    c)        primitive

    d)       retarded

    e)      Other than those as given in the options

    Ans: Option (d)

    Explanation: The study further says that with banks expected to make advance provisioning as well as the provisions made for stressed assets, they may sell the assets at lower discounts so that the capital requirement can be  increased the capital requirement. This makes option (b) the right choice among the given options.

    6. Find out the right word.

    a)      remedy

    b)      mar

    c)       aggravate

    d)       worsen

    e)      Other than those as given in the options

    Ans: Option (a)

    Explanation:  To further improve the recovery rate of stressed assets’ industry, that effective execution of the Insolvency and Bankruptcy Code would be a best solution to the challenge of prolonged litigation. This makes option (a) the right choice among the given options.

    7. Find out the right word

    a)      skim

    b)      preview

    c)       glance

    d)      analysis

    e)      Other than those as given in the options

    Ans: Option (d)

    Explanation:  The passage says that, according to analysis of 50 stressed asset which forms approximately 40 per cent of stresses asset in the system, sector like power, metal and construction sectors contributes the major of stresses assets. This makes option (d) the right choice among the given options.

    Best newspapers for SBI PO Exam Preparation 2018

    8. Find out the right word

    a)      Combining

    b)      gross 

    c)       remaining

    d)      accomplish

    e)      Other than those as given in the options

    Ans: Option (c)

    Explanation: As per the analysis of 50 stressed assets sectors like metal, construction and power form nearly 30 per cent, 25 per cent and 15 per cent respectively, while other 47 sectors together form the left over 30 per cent. This makes option (c) the right choice among the given options.


    9. Find out the right word

    a)      agility 

    b)      benevolence

    c)       clemency 

    d)      stringency

    e)      Other than those as given in the options

    Ans: Option (d)

    Explanation: The passage says that, according to the report the year 2018 would see a structural shift in the stressed assets’ room as increased inflexibility in banks’ provisioning norms for investments in security receipts (SRs) is likely to result in more cash purchases.

    Canara Bank PO (PGDBF) 2018: Exam pattern and Syllabus

    10. Find out the right word

    a)      policy

    b)      system

    c)       portrait

    d)      landscape

    e)      Other than those as given in the options

    Ans: Option (d)

    Explanation: In the context of the passage, the beginning of third phase of ARCs which guarantees to change the background as new regulations and other changes kick-in the fiscal 2018.

    How to prepare for SBI PO exam 2018 along with full-time job?

    Benefits of watching reruns of your favourite TV shows for Bank Exam Preparation

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF