Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

GK Questions for MBA: 20th August to 26th August

Aug 29, 2016 09:49 IST

    General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 20th August to 26th August.

    1. Which company has acquired the cement business of Reliance Infrastructure Ltd?

    a)

    b)

    c)

    d)

    Answer: Option C

    2. Which state launched the DNA Index System for DNA profiling of criminals in August 2016?

    a) Uttar Pradesh

    b) Andhra Pradesh

    c) Rajasthan

    d) Haryana

    Answer: Option B

    3. Two-day SAARC Finance Ministers’ Conference began in

    a) New Delhi

    b) Dhaka

    c) Colombo

    d) Islamabad

    Answer: Option D

    4. Name the journalist, considered the ‘dean of black press columnists’, who passed away recently.

    a)

    George E. Curry

    b)

    Robert C. Maynard

    c)

    William Raspberry

    d)

    John H. Johnson

    Answer: Option A

    5. Who was recently sworn in as the Governor of Assam?

    a)

    Banwarilal Purohit

    b)

    V P Singh Badnore

    c)

    Kaptan Singh Solanki

    d)

    Padmanabha Balakrishna Acharya

    Answer: Option A

    6. Who was recently sworn in as the Governor of Punjab?

    a) Banwarilal Purohit

    b) V P Singh Badnore

    c) Kaptan Singh Solanki

    d) Padmanabha Balakrishna Acharya

    Answer: Option B

    7. Who was sworn in as the Lieutenant Governor of Andaman and Nicobar Islands in August 2016?  

    a) Girish Chandra Gupta

    b) Banwarilal Purohit

    c) V P Singh Badnore

    d) Jagdish Mukhi

    Answer: Option D

    8. Which Indian actor is chosen for the prestigious Chevalier de l'Ordre des Arts et Lettres (Knight in the National Order Arts and Letters)?

    a)

    Kamal Haasan

    b)

    Rajinikanth

    c)

    Amitabh Bachchan

    d)

    Om Puri

    Answer: Option A

    9. Which Indian cricketer was recently made an honorary member of the esteemed Marylebone Cricket Club?

    a) Sachin Tendulkar

    b) M S Dhoni

    c) Virender Sehwag

    d) Virat Kohli

    Answer: Option C

    10. Who of the following was not selected for 2016 Rajiv Gandhi Khel Ratna?

    a) PV Sindhu

    b) Dipa Karmakar

    c) Jitu Rai

    d) Shiva Thapa

    Answer: Option D

    Also Take: Business Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • By clicking on Submit button, you agree to our terms of use
      ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    X

    Register to view Complete PDF