Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

GK Quiz for MBA | November 26 to December 02

Dec 2, 2016 11:46 IST

    1. Who among the following has been appointed as the Delhi Chief Secretary?

    a) K. K. Sharma

    b) M. M. Kutty

    c) A K Bhatt

    d) None of the above

    Answer: Option B

    2. Which bollywood movie has been invited by the Movses Abelian, Assistant Secretary-General of the United Nations for a special screening?

    a)

    b) 

    c)

    d)   

    Answer: Option A

    3. Which country has won Davis Cup tennis title in Zagreb, Croatia on November 28, 2016?

    a) Croatia

    b) Argentina

    c) Brazil

    d) None of the above

    Answer: Option B

    4. Who has been appointed as the new President of Hockey India recently?

    a) Mr. Rajinder Singh

    b) Mariamma Koshy

    c) Mr. Md. Mushtaque Ahmad

    d) Mr. Tapan Das

    Answer: Option B

    5. Which Indian state will host a 3-day long ‘Judima Festival’ in the next month?

    a) Mizoram

    b) Arunachal Pradesh

    c) Assam

    d) Tripura

    Answer: Option C

    6. When is Constitution Day celebrated in India to spread awareness about Indian Constitution?

    a) 30th November

    b) 25th November

    c) 26th November

    d) 28th November

    Answer: Option C

    7. Who is the head of the committee that will expedite the process of transforming India into a cashless economy?

    a)  Amitabh Kant

    b)  Narendra Modi

    c)  Arun Jaitley

    d)  Amit Shah

    Answer: Option A

    8.  Who has topped Fortune’s Businessperson of the Year list in the year 2016?

    a)  Ajay Banga

    b)  Satya Nadella

    c)  Jeff Bezos

    d)  Mark Zuckerberg

    Answer: Option D

    9. How many new special economic zones (SEZs) IT and biotechnology have been approved across Telangana, Haryana and Karnataka?

    a) 10

    b) 15

    c) 6

    d) 8

    Answer: Option C

    10. In which India state, first and Asia’s longest bicycle highway has been inaugurated?

    a) Madhya Pradesh

    b) Uttar Pradesh

    c) Kerala

    d) Rajasthan

    Answer: Option B

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF