Number System Questions for CTET

Oct 11, 2017 11:49 IST
    Number System Questions for CTET
    Number System Questions for CTET

    Solve the following questions:

    Question 1. 935421 ×625= ?

    a. 542622125

    b. 584632125

    c. 544638125

    d. 584638125

    Answer: d

    Question 2. Which of the following is a prime number?

    a. 9

    b. 8

    c. 4

    d. 2

    Answer: d

    Question 3. What is the largest 4 digit number exactly divisible by 88?

    a. 9944

    b. 9999

    c. 9988

    d. 9900

    Answer: a

    Question 4.  {(481 + 426)2 - 4 × 481 × 426} = ?

    a. 3025

    b. 4200

    c. 3060

    d. 3210

    Answer: a

    5. (64 - 12)2 + 4 × 64 × 12 = ?

    a. 5246

    b. 4406

    c. 5126

    d. 5776

    Answer: d

    6. 121 × 54 = ?

    a. 68225

    b. 75625

    c. 72325

    d. 71225

    Answer: b

    7. If (232 + 1) is completely divisible by a whole number, which of the following numbers is completely divisible by this number?

    a. (296 + 1)

    b. (7 × 223 )

    c. (216 - 1)

    d. (216 + 1)

    Answer: a

    8. How many of the following numbers are divisible by 132?

    264, 396, 462, 792, 968, 2178, 5184, 6336

    a. 4

    b. 3

    c. 6

    d. 8

    Answer: a

    9. All prime numbers are odd numbers

    a. True

    b. False

    c. Both A and B

    d. None of A and B

    Answer: b

    10. 5216 × 51 = ?

    a. 266016

    b. 212016

    c. 266436

    d. 216314

    Answer : A

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF