Amazon Quiz Today: 11 June 2020 - Answer & Win Rs. 15,000

Amazon Quiz 11 June 2020: Amazon Daily Quiz Answers of 11 June 2020 (Answer Win Rs. 15,000*). Give correct answers and win money prizes online. Prepare for the Amazon quiz today.
Created On: Jun 11, 2020 08:15 IST
Modified On: Jun 11, 2020 08:36 IST
Amazon Quiz Today: 11 June 2020
Amazon Quiz Today: 11 June 2020

Amazon Quiz 11 June 2020 Answers: Amazon Quiz Answers (11 June 2020 - Answer & Win Rs. 15,000*) based on GK (General Knowledge) for today's Amazon quiz are available here Give correct answers and win money & prizes online. Learn complete details. Amazon India conducts online quizzes on their applications from time to time to engage their users online and the winners of the quizzes often get the chance to win prizes and cashback offers, mostly through lucky draws with terms & conditions. Here we have provided important GK questions & answers which are expected to be asked in these platforms or have been asked in these platforms. Most of the questions and answers are available here are based on Important Days and Dates in 2020: National and International.

Amazon Quiz Answers Today - 10 June 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Rs. 15,000*

Which Cyclonic storm made landfall in Maharashtra's Raigad district on June 3 2020?

Nisarga

As per the latest calendar, which European country is slated to host the first two races of the 2020 Formula One season?
Austria

What name did the US astronauts give the SpaceX Dragon craft in which they traveled to the International Space Station?
Endeavour

Rani Rampal, the 2020 Khel Ratna Award nominee captains India in which sport?
Hockey

Which tributary of river Indus is the site for the Kohala hydro-power project, which aims at providing low-cost electricity?
Jhelum

Amazon Quiz Answers Today - 10 June 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Mi A3*

The 36th National Games, which is now indefinitely postponed, were scheduled to be held in which state?
Goa

Who drove his first automobile, the Quadricycle, on the streets of Detroit in June 1896?
Henry Ford

Formed recently, which police division boasts a red and blue colored flag with the words ‘Khidmat aur Himmat’?
Ladakh Police

The first entry to which ‘famous’ diary was made on June 12, 1942?
The Diary of Anne Frank

The highly successful biopic of which actor, featuring Ranbir Kapoor in the title role was released in June 2018?
Sanjay Dutt

Amazon Quiz Answers Today - 9 June 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Bose Soundsport Headphones*

Which country did India recently help build a military war game center named ‘INDIA’?
Uganda

Which critically endangered animal was recently sighted in the Hoggar Mountains of Algeria?
Saharan cheetah

Music composer brothers Sajid-Wajid had made their Bollywood debut with which Salman Khan film?
Pyaar Kiya Toh Darna Kya

In June 1999, Leander Paes and Mahesh Bhupathi won their first ever Grand Slam. Which tournament was their first Grand Slam win?
French Open

Gamers from which country have won the the inaugural virtual UEFA eEURO 2020?
Italy

Amazon Quiz Answers Today - 8th June 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Rs. 15,000*

The 440 m long Chamba tunnel has recently been inaugurated in which state?
Uttarakhand

What useful letter arrangement was created by Christopher Sholes to lessen spelling mistakes and increase speed of writing?
QWERTY

India Post has partnered with which state government to deliver ‘Shahi Lichi’ and ‘Zardalu Mango’ at the doorstep of people?
Bihar

How do we better know the No.18 Squadron of the Indian Air Force that is equipped with HAL Tejas?
Flying Bullets

Which mountain peak was summitted for the first time on May 29, 1953?
Mount Everest

Amazon Quiz Answers Today - 7th June 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Samsung Galaxy Note 10*

Which technology giant recently acquired Giphy for $400 million?

Answer: Facebook

May 29 is celebrated as the International Day of UN Peacekeepers. How are the Peacekeepers often referred to as?

Answer: Blue Helmets

Which Indian conglomerate recently announced the acquisition of spice-maker Sunrise Foods?

Answer: ITC

The Grand Renaissance Dam earlier known as the Millennium Dam, slated to be the largest dam in Africa, is being built in which country?

Answer: Ethiopia

Kangra tea, which is known to boost immunity, comes from which Indian state?

Answer: Himachal Pradesh

Amazon Quiz Answers Today - 6th June 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Fender Acoustic Guitar*

Which of these cricketers has been nominated in 2020 for the Rajiv Gandhi Khel Ratna?
Rohit Sharma

Which bollywood actor has launched his new Grooming & Personal Care Brand FRSH?
Salman Khan

Indian Army officer Major Suman Gawani recently won the ‘United Nations Military ____ Advocate of the Year Award”. Fill in the blanks
Gender

Which newly-launched app from Facebook allows users to make music together virtually?
Collab

K-FON is the Fiber Optic Network project of which Indian state?
Kerala

Amazon Quiz Answers Today - 5th June 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Sony 5.1 Home Theatre System

Neeraj Chopra, recommended by the AFI for the Rajiv Gandhi Khel Ratna award, is associated with which event?

Javelin Throw

The digital rights of which of these movies was recently sold to an OTT platform for a staggering sum of INR 125 crore?

Laxxmi Bomb

Which 13th century Indian temple will be solarised soon under the Central government scheme?

Konark Sun Temple

Which Indian organisation made the ‘NavRakshak’ PPE kit ?

Indian Navy

Tsai Ing-wen was re-elected to a second term as President of which Asian country?

Taiwan

Amazon Quiz Answers Today - 4th June 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Rs. 20,000*

Question 1: Which former Miss World has been roped in by UNICEF to spread awareness on menstrual hygiene?

Answer 1: Manushi Chhillar

Question 2: General Electric has announced that it would be selling which iconic business of its to Savant Systems?

Answer 2: Lightbulbs

Question 3: An underwater salvage company was granted approval recently to cut into the wreckage of ________to try to recover a Marconi telegraph?

Answer 3:  RMS Titanic

Question 4: Which tennis player topped the 2020 Forbes magazine list of highest-paid global athletes?

Answer 4: Roger Federer

Question 5: Ajit Jogi, who passed away recently, was the first chief minister of which Indian state?

Answer 5: Chattisgarh

Amazon Quiz Answers Today - 3rd June 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win OnePlus 7T Pro*

Question 1. Rahi Masoom Raza is famous for writing the screenplay of which of these famous productions on Indian television?

Answer: BR Chopra’s Mahabharat

Question 2. As per a recent report by Forbes, who is now the world’s highest paid female athlete?

Answer: Naomi Osaka

Question 3. The CIMON – an AI working with astronauts on the International Space Station was developed by which organisation?

Answer: IBM

Question 4. Shivaji Rao Gaekwad is the real name of which legendary actor born on 12th December 1950?

Answer: Rajanikanth

Question 5. The NBA is currently in talks with the Walt Disney company, about plans to restart the NBA season in the Disney World in which city?

Answer: Orlando

Amazon Quiz Answers Today - 2nd June 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Amazon Alexa Echo Show*

- The movie Ghoomketu released on an OTT platform very recently, stars which of these directors in an important role?

Answer: Anurag Kashyap

- Telia Rumal, that recently got a GI tag, is from which Indian state?

Answer: Telangana

- The Indian roller (A bird) is also known in India by a name which is associated with Lord Shiva. What name?

Answer: Neelkanth

- In abbreviations such as ASLV, PSLV, GSLV, what do the letters ‘LV’ stand for?

Answer: Launch Vehicle

- In 1988, the WHO passed a resolution announcing the observance of a day on May 31st every year, denouncing the usage of what?

Answer: Tobacco

Amazon Quiz Answers Today - 1st June 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Rs. 5,000*

Question 1. Victoria Falls, which was recently reopened for public visits, is situated in which of these countries?
Answer 1.
Zambia

Question 2. Which famous Bollywood actor has recently been appointed the brand ambassador of the National Anti- Doping Agency (NADA)?
Answer 2.
Suniel Shetty

Question 3. Which country became the 1st nation in Europe to declare an official end to the COVID-19 pandemic?
Answer 3.
Slovenia

Question 4. The 1985 shoes of which legendary sportsperson recently sold at a Sotheby auction for $560000?
Answer 4.
Michael Jordan

Question 5. A T20I series between India and which country held in the early part of 2020, featured two matches that went into the Super Over?
Answer 5.
New Zealand

Amazon Quiz Answers Today - 31 May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Samsung Galaxy Note 10*

Question 1: Whose latest book about childhood travels is titled 'Hop On'?
Answer: Ruskin Bond

Question 2: Which tech company has launched an e-commerce venture called 'SHOPS'?
Answer: Facebook


Question 3: Shiksha vani is a podcast launched by which organisation in India?
Answer: CBSE


Question 4: What is 'Sachet'? It was recently commissioned by the Indian Coast Guard.
Answer: Patrol vessel

Question 5: The upcoming movie Tenet directed by Christopher Nolan stars which of these Bollywood actresses?
Answer: Dimple Kapadia

Amazon Quiz Answers Today - 30 May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Bosch Washing Machine*

Question 1. Which Indian state is the first to run inter-state electric bus services?
Answer: Maharashtra

Question 2. Which country recently launched The Space Domain Mission Unit to monitor and counter threats against their satellites?
Answer: Japan

Question 3. Neeraj Kabi, recently in focus due to his performance in Paatal Lok, earned critical acclaim for his role in which of these movies?
Answer: Ship of Theseus

Question 4. Which of these famous hockey players scored 5 goals in India’s final victory in the 1952 Olympics against Netherlands?
Answer: Balbir Singh Sr.

Question 5. The current UN Secretary General Antonio Guterres hails from which country?
Answer: Portugal.

Amazon Quiz Answers Today - 29 May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win GoPro Hero 8*

Question 1. Which famous foreigner after whom a city in India is named, landed on Indian shores on 20th May, 1498?
Answer: Vasco da Gama

Question 2. The Western Ghats, one of the eight hotspots of biological diversity in the world, is spread across how many Indian states?
Answer: 6

Question 3. Which French company helped Indian Railways manufacture the 12000 HP electric locomotive?
Answer: Alstom

Question 4. “Aapda. Seva Sadaiv” is the motto of which of these Indian organisations?
Answer: NDRF

Question 5. Which Indian FMCG company recently launched their e-commerce app ‘OrderMe’?
Answer: Patanjali

Amazon Quiz Answers Today - 28 May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Rs. 50,000*

Question 1. Which Indian has recently been elected the Chairman of the WHO Executive Board?
Answer: Harsh Vardhan

Question 2. Which of these is an Amazon Prime series about a ‘virtual afterlife’ starring Robbie Amell in the lead role?
Answer: Upload

Question 3. Maharana Pratap Singh I, whose birth anniversary was celebrated in May, was the 13th king of which kingdom?
Answer: Mewar

Question 4. Which of these platforms added a new feature titled ‘bedtime reminder’ to help its users reduce screen time?
Answer: YouTube

Question 5. Carmen Reinhart has been appointed as the new VP and Chief Economist of which international organisation?
Answer: World Bank

Amazon Quiz Answers Today - 27 May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win LG W30 Pro Smartphone*

Question 1. Fenway Sports Group owns which football club that is currently top of the table in its domestic league?
Answer: Liverpool

Question 2. Who among these has been posthumously awarded the Padma Vibhushan in 2020?
Answer: Arun Jaitley

Question 3. Who has forayed into the Electric Vehicle market with their new offering iQube Electric?
Answer: TVS Motor

Question 4. Which famous character actor is playing the role of Indian team manager PR Man Singh in the movie 83?
Answer: Pankaj Tripathi

Question 5. Bal Shakti Puraskar is annual award presented by the Indian President to whom?
Answer: Children

Amazon Quiz Answers Today - 26 May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Canon M200 Mirrorless Camera*

Question 1. KK Shailaja who recently appeared on the BBC talking about combating the COVID- 19 crisis is the Health Minister of which state?
Answer: Kerala

Question 2. The UN Secretary General has suggested using pre- recorded messages from world leaders during the next UNGA session. What does GA stand for, in UNGA?
Answer: General Assembly

Question 3. Which of these famous actors has played the following roles- Byomkesh Bakshi and Mahatma Gandhi?
Answer: Rajit Kapur

Question 4. Stephanie Del Valle of Puerto Rico crowned which lady born on May 14, 1997 as Miss World 2017?
Answer: Manushi Chhillar

Question 5. Which cricketer born on May 27, is the first Indian to hit six sixes in an over in first class cricket?
Answer: Ravi Shastri

Amazon Quiz Answers Today - 25 May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Rs. 25,000*

Question 1. Nitish Bharadwaj who played Krishna in BR Chopra’s Mahabharat, also plays the title role in which of these mythological series?
Answer: Vishnu Puran.

Question 2. Which famous poet known for poems such as ‘Bidrohi’ and his work in the publication ‘Dhumketu’ was born on 24th May in Churulia, Asansol?
Answer: Kazi Nazrul Islam.

Question 3. General Atlantic, Vista Equity Partners, Silver Lake, Facebook – they are all recent investors in which Indian company?
Answer: Reliance Jio.

Question 4. Bheeshm International is a production house started by which famous television and film personality?
Answer: Mukesh Khanna.

Question 5. Sebastian Vettel will be leaving which historic F1 team at the end of this year’s delayed F1 season?
Answer: Ferrari.

Amazon Quiz Answers Today - 24 May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Vivo S1*

Q1. The Blue Umbrella’, ‘The Angry River’ and ‘A Flight of Pigeons’ are books written by which author born on 19th May?

Answer: Ruskin Bond

Q2. This app introduced by Google, crossed 50 million downloads in May 2020 and has a tab focused presentation mode. Which app is it?

Answer: Meet

Q3. Ambikapur, Rajkot, Surat, Mysore, Indore and Navi Mumbai were the only cities to receive which of these statuses from the government?

Answer: Five star garbage free cities

Q4. Since March 27, at 8 PM every day the Eiffel Tower sparkles for an extra 10 minutes, displaying what message?

Answer: Merci (Thank you)

Q5. National Anti-Terrorism Day in India is observed on the death anniversary of which famous Indian?
Answer: Rajiv Gandhi

Amazon Quiz Answers Today - 23 May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Fossil Explorist Watch*

Question: May 12 is celebrated as International Nurses Day to commemorate the anniversary of whose birth?

Answer: Florence Nightingale.

Question: Sanya Malhotra is playing which famous Indian’s daughter in an upcoming Anu Menon movie starring Vidya Balan?

Answer: Shakuntala Devi.

Question: The K League recently restarted with Jeonbuk Motors hosting Suwon Bluewings. K League is the national football league of which country?

Answer: South Korea.

Question: Recently discovered HR 6819 is the closest-known of what celestial phenomenon/object to Earth?

Answer: Black Hole

Question: Which country recently became the 30th country to join the North Atlantic Treaty Organization?
Answer: North Macedonia

Amazon Quiz Answers Today - 22 May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Apple iPad Air*

Question: In India, May 11 is celebrated as what day which marks the anniversary of Pokhran nuclear tests of 1998?

Answer: National Technology Day.

Question: Which social reformer born on this day (May 22nd), is regarded by many historians as the father of the 'Indian renaissance'?

Answer: Raja Ram Mohan Roy.

Question: What is the title of the book written by Omid Scobie and Carolyn Durand on Prince Harry and Meghan Markle's life together?

Answer: Finding Freedom.

Question: In Avengers: Endgame, who sacrifices her life so that Hawk-eye can obtain the soul stone?

Answer: Natasha Romanoff.

Question: Who scored the first goal in the Bundesliga post its reopening after the lockdown phase?

Answer: Earling Halland.

Amazon Quiz Answers Today - 21st May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Rs. 15,000*

Question 1. Israel has recently named a street in Tel Aviv after which Indian as a tribute on his 159th birthday?
Answer: Rabindranath Tagore

Question 2. DRUVS is a contactless ultraviolet sanitization cabinet developed by which organisation?
Answer: DRDO

Question 3. Deepa Malik, the Indian para-athlete who announced her retirement recently, used to represent India in which of these events?
Answer: Shot Put and Javelin

Question 4. Avianca, the world’s second-oldest airline, is based in which country?
Answer: Colombia

Question 5. Who plays the role of policeman Hathiram Chaudhary in the Amazon Prime series ‘Paatal Lok’?
Answer: Jaideep Ahlawat

Amazon Quiz Answers Today - 20th May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Mi A3*

Question 1. Leo Carter became the 4th in T20 cricket and 7th overall to achieve what feat? (Hint : Yuvraj achieved this in 2007)
Answer: Hit 6 Sixes in an over

Question 2. David Stern was a former Commissioner of which famous Sports league? (Hint : Players like LeBron James, Michael Jordan played in this league)
Answer: NBA

Question 3. Which of these popular animated series is set in the fictional town of Springfield?
Answer: Simpsons

Question 4. Utkalika is the state emporium of which Indian state?
Answer: Odisha

Question 5. Vayu, Hikka, Kyarr, Maha, and Pavan – what are these that heavily affected India’s west coast in 2019?
Answer: Cyclones

Amazon Quiz Answers Today - 19th May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win JBL Boom Box Speakers*

1. What socio-religious society was formed by Swami Vivekananda in May 1897?

Answer: Ramakrishna Mission.

2. Long March 5B is a new generation space launch vehicle from which country?
Answer: China

3. Sent on May 24, 1844, ‘What hath God wrought?’ was the first message of what kind?
Answer: Telegraph message

4. Which company recently launched a new virtual reality meeting app called Vive Sync?
Answer: HTC

5. Under their Basic Plan, how long do you get on a free Zoom video call?
Answer: 40 minutes

Amazon Quiz Answers Today - 18th May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Rs 50,000*

1. Which famous theater personality is known for plays such as ‘Odakulu Bimba’, ‘Taledanda’ and ‘The Dreams of Tipu Sultan’?
Answer: Girish Karnad

2. In a recent interview with Pommie Mbangwa, AB De Villiers compared Virat Kohli and Steve Smith to which two greats from another sport?
Answer: Federer and Nadal

3. Which of these famous actors featured with Irrfan Khan in the acclaimed movie ‘The Lunchbox’?
Answer: Nawazuddin Siddiqui

4. On May 18 a day is observed to thank everyone involved in trying to find a vaccine to which virus?
Answer: HIV

5. What is the name of a WWE Pay per view event that was recorded at the WWE Global Headquarters and broadcast on May 10?
Answer: Money in the Bank

Amazon Quiz Answers Today - 17th May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Samsung Galaxy Z Flip*

1. What is the name of India's massive repatriation operation to bring back stranded Indians from different parts of the world?

Answer: Vande Bharat.

2. CSIR's new paper-based test strip for COVID-19 is named after which fictional detective?

Answer: Feluda.

3.  Arribada is a unique nesting phenomenon associated with which animal?

Answer: Turtle.

4.  Which person born in May, became the first Asian to win the Nobel Prize?

Answer: Rabindranath Tagore.

5. Recently which of these birds were sighted in Navi Mumbai in large numbers?

Answer: Flamingo.

Amazon Quiz Answers Today - 16th May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Dyson Air Purifier*

Question 1. Chithirai Festival, which was streamed online for the first time, is an annual celebration that takes place in which Indian city?
Answer: Madurai.

Question 2. Which country is set to launch the remote sensing satellite Artika-M to monitor Arctic climate and environment?
Answer: Russia.

Question 3. Who is the only cricketer to have scored 50 or more One Day International centuries?
Answer: No one has scored 50 hundreds.

Question 4. Which star features in the upcoming game ‘Cyberpunk 2077’?
Answer: Keanu Reeves.

Question 5. What is the name of the Government of India portal where you can get fast track exemptions on drone authorization?
Answer: Garud.

Amazon Quiz Answers Today - 15th May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Sony PlayStation 4*

Question 1. Which plant species was recently removed from the 'tree' category by amending the Indian Forest Act, 1927?

Answer: Bamboo.

Question 2. The latest edition of which game series is titled 'Valhalla'?

Answer: Assassin’s Creed.

Question 3. What nine-letter term serves as a noun or adjective that refers to the current holder of a political office?

Answer: Incumbent.

Question 4. Which app, founded by Zhang Yiming, recently crossed 2 billion downloads?

Answer: Tik Tok.

Question 5. Which of these football leagues is set to restart on 16th May, 2020 after the stoppage due to the COVID-19 crisis?

Answer: Bundesliga.

Amazon Quiz Answers Today - 14th May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Rs. 20,000*

Question: In the television Sitcom Friends, Ursula was a twin sister of which character?

Answer: Phoebe.

Question: During the lock-down, which celebrated author is reading a series of short stories on AIR titled 'Bonding Over the Radio' ?

Answer: Ruskin Bond.

Question: What is the name of the multimedia guide on COVID-19 launched by the Union Health Minister?

Answer: COVID Katha.

Question: Blue, yellow, black, green and red - these colours appear on the logo of which of the following?

Answer: Olympic Games.

Question: Which three nations will co-host the men’s 2026 FIFA World Cup?

Answer: USA, Canada, Mexico.

Amazon Quiz Answers Today - 13th May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Nokia 7.2 Smartphone*

Question: Which mountain peak, 3rd highest in the world, is reported to be visible these days from Siliguri in West Bengal?

Answer: Kanchenjunga.

Question: To raise money for COVID-19 relief, which former cricketer is auctioning his bat used during the highest successful run chase in an ODI?

Answer: Herschelle Gibbs.

Question: What is the name of Elon Musk's newborn son?

Answer: X Æ A-12.

Question: Chakhao, which recently got its GI tag, is a type of aromatic black rice grown in which Indian state?

Answer: Manipur.

Question: Which country recently launched its first military satellite called Noor  1?

Answer: Iran.

Amazon Quiz Answers Today - 12th May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Armani Exchange Watch*

1. Which famous lawyer and activist born on 6th May chaired a commission to act as a counter to the British Simon Commission?

Answer: Motilal Nehru.

2. Which famous rock band was named after a slang term used by Allied pilots in WWII to describe strange flying objects?

Answer: Foo Fighters.

3. Which Amazon Prime series is based on the lived of four friends - Damini, Siddhi, Umang and Anjana?

Answer: Four More Shots Please!

4. Which of these days is observed on 8th May- the birthday of Henry Dunant?

Answer: World Red Cross Day.

5.  Which of these softwares is a digital collection management system for Indian museums?

Answer: JATAN.

Amazon Quiz Answers Today - 11th May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Rs. 50,000*

1. Which of these companies has recently announced that they would start making hand and surface sanitizers under the Viroprotek brand?
Answer -
Asian Paints

2. The San Francisco Conference, which is celebrating its 75th Anniversary, is considered as the birthplace of which organisation?
Answer -
United Nations

3. India lost its top rank in ICC Test team rankings to which nation on May 1, 2020?
Answer -
Australia

4. Advait Chandan is directing a Hindi movie starring Aamir Khan and Kareena Kapoor based on which famous Tom Hanks film?
Answer -
Forrest Gump

5. Which of these rulers born on 9th May participated in the famous Battle of Haldighati?
Answer -
Maharana Pratap

Amazon Quiz Answers Today - 10th May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Samsung  Galaxy M20 Smartphone*

1 - Which of these is a series of annual prizes awarded by Columbia University for journalism, letters, drama and music?

Answer: Pulitzer

2 - The saffron cultivated in which of these regions has recently received the GI (Geographical Indication) tag?

Answer: Kashmir

3 - Since 2016, the UN celebrates April 26 as the International _________ Disaster Remembrance Day. Fill in the blank.

Answer: Chernobyl

4 - Paatal Lok is an upcoming Amazon Prime series. It is made under whose production house?

Answer: Anushka Sharma

5 - Which renowned writer born on 7th May famously renounced his knighthood after the Jalianwala Bagh massacre?

Answer: Rabindranath Tagore

Amazon Quiz Answers Today - 9th May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Sony 1000XM3 Headphones*

1 - ‘The Butterfly Nebula’, ‘Pillars of Creation’, ‘Jupiter’s Aurora’ are some of the pictures taken by which iconic 30-year-old object?

Answer: Hubble Telescope

2 - Who received the National Film Award for Best Child Artist for the 1970 film ‘Mera Naam Joker’?

Answer: Rishi Kapoor

3 - Which organisation has developed a ventilator called VITAL for COVID-19 patients?

Answer: NASA

4 - Who had captained the Indian football team to victory in the 1962 Asian Games?

Answer: Chuni Goswami

5 - Which company is currently testing SpaceShipTwo – their reusable commercial spacecraft designed to carry eight people into space safely?

Answer: Virgin Galactic

Amazon Quiz Answers Today - 8th May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Apple Watch Series 5*

1. Which western astrological star sign is represented by the twins Castor and Pollux?

Answer: Gemini.

2. For playing the lead character in which movie did Irrfan Khan win the National Film Award for Best Actor in 2012?

Answer: Paan Singh Tomar.

3. A venomous snake species recently found in Arunachal Pradesh has been named after which fictional character?

Answer: Salazar Slytherin.

4. Meteor Fireball 350 is a new product of which iconic bike manufacturer?

Answer: Royal Enfield.

5. In association with which organisation did WhatsApp recently introduce the 'Together at Home' series of stickers?

Answer: WHO.

Amazon Quiz Answers Today - 7th May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win Rs. 10,000*

1. Which of the following movies starring Irrfan Khan won the Oscar for Best Picture?

Answer: Slumdog Millionaire.

2. The largest car making manufacturing plant in the world recently resumed operations in Wolfsburg, Germany. Which company operates it?

Answer: Volkswagen.

3. On 1st May 2020, which country reached the top of the ICC T20I rankings for the first time since the rankings were introduced?

Answer: Australia.

4. Which of these critically endangered animals was recently spotted at Kolkata ghats after almost 30 years?

Answer:  Gangetic Dolphin

5. How do we better know the viral meme where a group of Ghanian pallbearers can be seen dancing to the tune of Astronomia?

Answer: Coffin dance.

Amazon Quiz Answers Today - 6th May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer & Win LG W30 Pro Smartphone*

1. In BR Chopra's Mahabharat, which very important character was played by Gufi Paintal?

Answer: Shakuni

2. ‘Environment Protection for Improving Animal and Human Health’ was the 2020 theme for which day celebrated on April 28 every year?

Answer:  World Veterinary Day

Learn more about World Veterinary Day 2020 from here

3. Which company is building the Dragon spacecraft for NASA’s first manned US space mission in a decade?

Answer: SpaceX

4. Which of these songs based on national integration was rehashed for the movie ‘Street Dancer 3D’?

Answer: Mile Sur Mera Tumhara

5. Which company has recently launched the DualSense controller for their gaming console?

Answer: Sony

Amazon Quiz Answers Today - 5th May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer and Win Canon M200 Mirrorless Camera*

1. Complete the title of this upcoming film: ' __________ in the Multiverse of Madness'

Answer: Doctor Strange

2. Iron Woman athlete Candice Falzon is the wife of which Australian cricketer whose family videos have gone viral during the lockdown period?

Answer: David Warner

3. Which of these television shows with Sarvadaman Banerjee playing the lead character is returning to small screens on DD National?

Answer: Shri Krishna

4. 'Made in India' is a memoir of which famous Indian actor and model?

Answer: Milind Soman.

5. Abhishek Tripathi- the Gram Sachiv, is the central character of which web series?

Answer: Panchayat.

Amazon Quiz Answers Today - 4th May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer and Win Rs. 50,000*

1 - According to Forbes, what is the claim to fame of a certain eight-year-old boy named Ryan Kaji?

Highest paid YouTuber

2 - Mount Paektu is a sacred mountain in which country?

North Korea

3 - Which company recently provided 60 custom-built bike ambulances for COVID-19 patients in India?

Hero MotoCorp

4 - Tianwen-1, meaning heavenly questions, is the first Mars exploration mission of which country?

China

5 - Sultan Qaboos bin Said, who recently passed away, was the longest-serving ruler of which country?

Oman

Amazon Quiz Answers Today - 3rd May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer and Win One Plus 7T Pro*

1 - Due to decrease in the pollution level, which mountain range has recently become visible from Srinagar?
Answer: Pir Panjal.

2 - Which Indian automobile company has recently acquired the British bike-maker ‘Norton’?
Answer: TVS.

3 - Which YouTube channel is the most-subscribed-to, as of April, 2020?
Answer: T-series.

4 - Complete the title of this book by Adam Higginbotham, ‘Midnight in _______: The Untold Story of the World’s Greatest Nuclear Disaster
Answer: Chernobyl.

5. Which company recently made the biggest foreign direct investment for a minority stake in India?
Answer: Facebook.

 

Amazon Quiz Answers Today - 2nd May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer and Win Lenovo Legion Laptop*

1 - Which Indian organisation started the ‘Team Mask Force’ campaign to spread awareness about COVID-19?

Answer: BCCI

2 - Princess Sofia of which country has recently undergone intensive online training to become a COVID-19 healthcare volunteer in her country?

Answer: Sweden

3 - Patrick Star, Squidward Tentacles and Eugene Krabs are all characters in which animated series?

Answer: SpongeBob SquarePants

4 - Which magazine celebrated Earth Day’s 50th anniversary with its first-ever flip-over issue?

Answer: National Geographic

5 - As seen in a popular documentary, how do we better know a former zookeeper named Joe Exotic?

Answer: Tiger King

Amazon Quiz Answers Today - 1st May 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer and Win Casio 61 Key Keyboard*

1. After China, India and the USA, which country has the next highest population?

Answer: Indonesia

2. A recently announced documentary by Ken Burns with the tagline ‘An Intimate History’ is based on which topic? (Hint: It is inspired from a book written by Pulitzer Prize-winning author Siddhartha Mukherjee)

Answer: Genetics

3. At which early Silicon Valley company did YouTube founders Jawed Karim, Steve Chen, and Chad Hurley meet?

Answer: Paypal

4. According to the World Meteorological Organization, what is expected to fall by 6% – the biggest yearly drop since World War II?

Answer: CO2 emissions

5. Which country has started to test a new digital currency in four of its cities?

Answer: China

Amazon Quiz Answers Today - 30 April 2020 (Quiz Time 8 AM to 12 PM) - Answer and Win Rs 10,000*

1. Which of these is a real time statistics website owned and operated by Dadax, which has come to prominence during the COVID-19 outbreak?

Answer: Worldometer

2. ‘Innovate for a Green Future’ is the 2020 slogan for which day that is to be observed on April 26th?

Answer: World Intellectual Property Day

3. Every bowler wants to see the bails/stumps flying through the air after the ball has been delivered. What happens when the ball hits the stump directly from the bowler?

Answer: Bowled

4. In which country would you find Uluru or Ayers Rock, a large sandstone rock formation surrounded by springs, waterholes, rock caves and ancient paintings?

Answer: Australia

5. Which of these personalities were an Indian diplomat and the first female president of the United Nations general assembly?

Answer: Vijaya Lakshmi Pandit

Amazon Quiz Answers Today - 29 April 2020 - Win LG W30 Pro

Question 1 - NASA’s Juno spacecraft recently captured a stunning image of the northern regions of which solar body and its swirling, chaotic atmosphere?

Answer: Jupiter

NASA’s space probe Juno has recently captured beautiful images of the northern regions of the biggest planet of our solar system. 

Also Check: GK Questions and Answers on the Planets with the Largest Number of Natural Satellite

Question 2 - The Red Guardian is a character to be introduced to the MCU in the Black Widow movie. In which country was he born?

Answer: Russia

The Red Guardian is one of the fictional characters of Marvel Cinematic Universe (MCU) and is considered as Soviet equivalent of Captain America.

Question 3 - How do we better know the Korean candy Ppopgi? (Hint: A famous coffee trend currently running all over social media)

Answer: Dalgona

Dalgona coffee, a South Korean coffee treat, recently gained popularity in India and around the world. Dalgona or Ppopgi is Korean candy. 

Question 4: The recently launched book, ‘Shuttling to the Top’ is the biography of which Indian sportsperson?

Answer: PV Sindhu

Shuttling to the Top is the biography of Indian shuttler PV Sidhu. 

Question 5: Which famous actor born on April 24th in Gajanur, was also known as Nata Sarvabhouma (emperor of actors)?

Answer: Dr Rajkumar

Gajanur is a village Tamil Nadu, India. 

Other ongoing offers from Amazon India:

Free 1 Month Audible Trial: Listen to any Audiobook for free - Check Details

About Amazon Quiz:

Amazon India has frequently been conducting online quizzes through their apps. Some of them are sponsored by different brands. Recently it conducted quizzes like Amazon Nilkamal quiz, Samsung Galaxy Note 10 Amazon Quiz, Amazon Riddles Quiz, Amazon Saheli Quiz. Amazon quiz on World Book Day is going online currently. 

How to Play Today's (11 June 2020) Amazon Quiz?

To participate in the Amazon Quiz, all you need to do is to download the application from the play store. Login with your account and tap on three horizontal lines in the upper left-hand corner, here you will get the option below Programs and Features options to access the online live quizzes. To stand a chance to win, you need to answer all the questions correctly. You will not be qualified for the lucky draw if you will give the wrong answer to any of the multiple-choice questions.

1000+ GK Question and Answers on General Science

Comment ()

Related Categories