GK quiz based on ancient names of different cities

08-NOV-2017 11:24
    GK quiz related to ancient names of cities

    There are many cities in the world, whose names have changed over time. The main reason for the change in the names of different cities of the world is change in the culture and lifestyle of that city from time to time. For the past several years various questions have been asked based on the old names of different cities in various competitive examinations. Therefore, in this article we are presenting GK Quiz based on the old names of different cities, which is very useful for students preparing for various examinations.

    GK quiz based on ancient names of different cities

    1. What is the new name of ancient city "Gulbarga"?
    A. Belagavi
    B. Kalaburagi
    C. Palakkad
    D. Kollam
    Ans. B
    2. "Tuticorin" was the old name of which city?
    A.
    Nagercoil
    B. Kollam
    C. Thirukkural
    D. Thoothukudi
    Ans. D
    3. "Calicut" was the old name of which city?
    A.
    Mysore
    B. Kochi
    C. Kozhikode
    D. Ernakulam
    Ans. C
    4. What was the old name of "Kanyakumari"?
    A.
    Cape Comorin
    B. Coromandel
    C. Palghat
    D. Kovalam
    Ans. A
    5. "Sakchi" was the old name of which city?
    A.
    Bokaro
    B. Jamshedpur
    C. Dhanbad
    D. Durgapur
    Ans. B
    6. "Purushapura" was the old name of which city?
    A.
    Nalanda
    B. Peshawar
    C. Bhagalpur
    D. Rawalpindi
    Ans. B
    7. "Batavia" was the old name of which city?
    A.
    Palu
    B. Kupeng
    C. Jakarta
    D. Kendari
    Ans. C
    8. "Salisbury" was the old name of which city?
    A.
    Harare
    B. Nairobi
    C. Bulawayo
    D. Durban
    Ans. A
    9. What was the old name of "St. Petersburg" city?
    A.
    Ulala
    B. Leningrad
    C. Peking
    D. Bakal
    Ans. B
    10. What was the old name of "Oslo" city?
    A.
    Pearl
    B. Kristiania
    C. Tonsberg
    D. Moss
    Ans. B

    GK quiz on Regional Dances of India

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK