Gk quiz on Women’s World Cup Cricket tournament

Jul 1, 2017, 10:00 IST

After the end of ICC Champions Trophy, ICC sponsored Cricket World Cup once again is back. This time the fight is between the women rather than the men. From 24 June 2017 to 23 July 2017 the ICC Women's World Cup Cricket tournament is being organized in England. In this article we are giving General Knowledge quiz based on Women's World Cup cricket tournament, so you will be familiar with the records related to this tournament.

After the end of ICC Champions Trophy, ICC sponsored Cricket World Cup once again is back. This time the fight is between the women rather than the men. From 24 June 2017 to 23 July 2017 the ICC Women's World Cup Cricket tournament is being organized in England. In this article we are giving General Knowledge quiz based on Women's World Cup cricket tournament, so you will be familiar with the records related to this tournament.

womens cricket world cup

Image source: DNA India

1. Which country has won most time Women's World Cup Cricket tournament?

A. Australia

B. England

C. New Zealand

D. South Africa

Ans. A

2. Which player scored most runs in Women's World Cup Cricket tournament?

A. Belinda Clark (Australia)

B. Charlotte Edwards (England)

C. Janette Brittin (England)

D. Debbie Hockley (New Zealand)

Ans. D

3. Which player scored most hundreds in Women's World Cup Cricket tournament?

A. Charlotte Edwards (England) and Suzie Bates (New Zealand)

B. Charlotte Edwards (England) and Janette Brittin (England)

C. Suzie Bates (New Zealand) and Belinda Clark (Australia)

D. Suzie Bates (New Zealand) and Sarah Taylor (England)

Ans. B

4. Which player scored most fifties in Women's World Cup Cricket tournament?

A. Debbie Hockley (New Zealand)

B. Mitali Raj (India)

C. Suzie Bates (New Zealand)

D. Sarah Taylor (England)

Ans. A

5. Which cricketer dismissed most time at zero in the Women's Cricket World Cup Cricket tournament?

A. Dudley Schoof (South Africa)

B. Lopamudra Bhattacharj (India)

C. Susanne Neilsen (Denmark)

D. Anjum Chopra (India)

Ans. C

6. Highest wicket taker in Women's World Cup Cricket tournament is

A. Purnima Rau (India)

B. Claire Taylor (England)

C. Carole Hodges (England)

D. Lyn Fullston (Australia)

Ans. D

7. Which player taken most catches in Women's World Cup Cricket tournament?

A. Jhulan Goswami (India)

B. Lydia Greenway (England)

C. Debbie Hockley (New Zealand)

D. Janette Brittin (England)

Ans. D

8. Which cricketer played most matches in the Women's World Cup Cricket tournament?

A. Janette Brittin (England)

B. Debbie Hockley (New Zealand)

C. Charlotte Edwards (England)

D. Belinda Clark (Australia)

Ans. B

9. As a captain which cricketer played most matches in the Women's World Cup Cricket tournament?

A. Charlotte Edwards (England)

B. Mitali Raj (India)

C. Anju Jain (India)

D. Belinda Clark (Australia)

Ans. D

10. Highest run scorer in an innings in Women's World Cup Cricket tournament is

A. Chamari Atapattu (Sri Lanka)

B. Meg Lanning (Australia)

C. Charlotte Edwards (England)

D. Belinda Clark (Australia)

Ans. D

Jagranjosh
Jagranjosh

Education Desk

Your career begins here! At Jagranjosh.com, our vision is to enable the youth to make informed life decisions, and our mission is to create credible and actionable content that answers questions or solves problems for India’s share of Next Billion Users. As India’s leading education and career guidance platform, we connect the dots for students, guiding them through every step of their journey—from excelling in school exams, board exams, and entrance tests to securing competitive jobs and building essential skills for their profession. With our deep expertise in exams and education, along with accurate information, expert insights, and interactive tools, we bridge the gap between education and opportunity, empowering students to confidently achieve their goals.

... Read More

Get here current GK and GK quiz questions in English and Hindi for India, World, Sports and Competitive exam preparation. Download the Jagran Josh Current Affairs App.

Trending

Latest Education News