1. Home
  2. |  
  3. Bank Recruitment |  

IBPS PO Exam 2017: Banking Awareness Quiz 3

Oct 4, 2017 14:34 IST
    Banking Awareness Quiz for IBPS PO Exam 2017
    Banking Awareness Quiz for IBPS PO Exam 2017

    Now, it’s time for most sought banking examination of the year i.e. IBPS PO exam. The Preliminary exam is scheduled to be held in the month of October. Solve the below quiz and strengthen your preparation.

    1. Which of the following banks recently launched India’s first bond index series for overseas investors at the London Stock Exchange (LSE)?

    a)      ICICI Bank

    b)      SBI

    c)       Axis Bank

    d)      Bank of Baroda

    e)      None of these

    Ans: Option (b)

    2. Putting economic growth revival in the spotlight, Prime Minister Narendra Modi recently  reconstituted the Economic Advisory Council under the chairmanship of

    a)      Rajiv Sahu

    b)      Bibek Debroy

    c)       Rathin Roy

    d)      Ashima Goyal

    e)      None of these

    Ans: Option (b)

    3. Name the Indian Indian Bank Chief who comes on the fifth spot among the ‘50 most powerful women’ based outside the US, according to a list by Fortune.

    a)      Arundhati Bhattacharya

    b)      Chanda Kochhar

    c)       Shikha Sharma

    d)      Usha Ananthasubramanian

    e)      None of these

    Ans: Option (b)

    4. Infosys Finacle, recenlty announced a partnership with ToneTag, a provider of near-field communications, payments and location-based services for-

    a)      Sound based payments

    b)      Share-based payments

    c)       Equity-based payments

    d)      Episode-based payments

    e)      None of these

    Ans: Option (a)

    Why you should read 'The Hindu' while preparing for Bank Exams

    5. Which of the following companies has jumped five places to rank as the world's third-biggest energy firm, according to Platts Top 250 global energy company rankings released recently?

    a)      Reliance Industries Ltd.

    b)      Oil and Natural Gas Corporation (ONGC)

    c)       Bharat Petroleum Corp Ltd

    d)      Hindustan Petroleum Corp Ltd

    e)      GAIL India Ltd

    Ans: Option (a)

    6. Which of the followings banks has recently launched an Artificial Intelligence or AI-powered chat assistant, chatbot to help customers in banking activities?

    a)      Airtel Payments Bank

    b)      India Post Payments Bank

    c)       Fino Payment Bank

    d)      Paytm Payments Bank

    e)      SBI

    Ans: Option (e)

    How to increase your score in IBPS PO 2017?

    7. Name the India’s first cash giving app that gives salaried individual immediate cash whenever he needs it, for 15 and 30-day periods. 

    a)      CASHe

    b)      CASHin

    c)       CASHis

    d)      CASHre

    e)      None of these

    Ans: Option (a)

    8. Name the India’s first Digital State?

    a)      Tamil Nadu

    b)      Kerala

    c)       Karnataka

    d)      Goa

    e)      None of these

    Ans: Option (b)

     9. According to a World Economic Forum report, what is the rank of India among 137 economies on the Global Competitiveness Index?

    a)      51th

    b)      40th

    c)       50th

    d)      41th

    e)      None of these

    Ans: Option (b)

    10. The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has given its approval to the signing of the (i) Interbank Local Currency Credit Line Agreement and (ii) Cooperation Memorandum Relating to Credit Ratings by EXIM Bank with participating member banks under which of the following mechanism?

    a)      ASEAN Interbank Cooperation Mechanism

    b)      APEC Interbank Cooperation Mechanism

    c)       World Bank Interbank Cooperation Mechanism

    d)      Asian  Interbank Cooperation Mechanism

    e)      BRICS Interbank Cooperation Mechanism

     Ans: Option (e)

     Is there any Bond Period in SBI PO?

    How to Prepare General Awareness for Bank Exams?

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF