1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

MBA Business Quiz from Mar 03 to Mar 10

Mar 10, 2017 11:20 IST

    1. Which bank has launched three technology services namely FASTag, UPI and BBPS?

    a) Karur Vysya Bank

    b) Indian Overseas Bank

    c) Punjab National Bank

    d) State Bank of India

    Answer: Option A

    2. Which bank has launched India’s first biometric-based payment system 'Aadhaar Pay' in New Delhi?

    a) ICICI Bank

    b) IDFC Bank

    c) HDFC Bank

    d) Axis Bank

    Answer: Option B

    3. How much percent of the population in India paid bribe to get their work done as per the Global Corruption Barometer released by Transparency International (TI)?

    a) 80 per cent

    b) 69 per cent

    c) 75 per cent

    d) 50 per cent

    Answer: Option B

    4. Which bank has launched a new facility to enable its employees to 'work from home’?

    a) State Bank of India

    b) Bank of India

    c) Bank of Baroda

    d) Syndicate Bank

    Answer: Option A

    5. Which Indian online travel booking company has collaborated with Payments platform PayPal to facilitate hotel and holidays booking in addition to airline tickets?

    a) Yatra.com

    b) MakeMyTrip

    c) Cleartrip.com

    d) Goibibo.com

    Answer: Option B

    6. Which mobile manufacturing company will be the new team sponsor of the Indian cricket team from April 1, 2017 for a period of five years by BCCI?

    a) Samsung

    b) Lava

    c) Micromax

    d) Oppo Mobiles

    Answer: Option

    7. Which bank has launched India’s first AI (artificial intelligence) based banking chatbot Electronic Virtual Assistant (EVA) for customer services?  

    a) Kotak Mahindra Bank

    b) ICICI Bank

    c) HDFC Bank

    d) Axis Bank

    Answer: Option C

    8. Which Taxi aggregator has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with Madhya Pradesh State Skill Development Mission (MPSSDM) and Directorate of Skill Development?

    a) Ola

    b) Uber

    c) Meru cabs

    d) Easycabs

    Answer: Option A

    9. Who among the following has launched a new initiative 'SheLeadsTech', to support women-founded or co-founded startups?

    a) Facebook

    b) Twitter

    c) Microsoft

    d) IBM

    Answer: Option A

    10. What is the height of India’s tallest national flag hoisted at the Attari-Wagah joint checkpost in Punjab?

    a) 150 feet

    b) 200 feet

    c) 360 feet

    d) 250 feet

    Answer: Option C

     Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF