RRB NTPC 2021 Exam (Phase-5) Memory Based History Questions with Answers: Check General Awareness (GA) & GK Questions came in RRB NTPC CBT 2021

RRB NTPC 2021 Exam (Phase-5) Memory Based History Questions with Answers: Get Memory Based Questions from General Awareness (GA)/General Knowledge (GK) - History that came in RRB NTPC 2021 Exam (Phase-5) held in online mode from 4th to 27th March 2021. 

Created On: Mar 15, 2021 11:08 IST
RRB NTPC 2021 Exam (Phase-5) Memory Based History Questions with Answers: Check General Awareness (GA) & GK Questions came in RRB NTPC CBT 2021
RRB NTPC 2021 Exam (Phase-5) Memory Based History Questions with Answers: Check General Awareness (GA) & GK Questions came in RRB NTPC CBT 2021

RRB NTPC 2021 Exam (Phase-5) Memory Based History Questions with Answers: RRB NTPC 2021 Phase-5 CBT has been commenced from 4th March 2021 and will be conducted till 27th March 2021 for around 19 lakh Candidates across different exam centres in India. Computer Based Test (CBT) is being conducted for the recruitment of RRB Non-Technical Popular Categories (NTPC) 35281 Vacancies (Graduate & Under-Graduate Posts) in two shifts. 

RRB NTPC 2021 Phase-5 Exam Updates:

Check RRB NTPC Phase-5 Exam Analysis (Difficulty Level & Good Attempts)

Check RRB NTPC Phase-5 Memory Based Questions with Answers (GA/GK/Current Affairs)

Check RRB NTPC Phase-4 Memory Based GEOGRAPHY Questions with Answers

Check RRB NTPC Phase-5 Memory Based INDIAN POLITY Questions with Answers

Check RRB NTPC Phase-5 Memory Based GENERAL SCIENCE Questions with Answers

Get RRB NTPC 2021 Admit Card & Exam Updates

Check RRB NTPC 2021 Phase-5 Exam Schedule

Check RRB NTPC 2021 Exam 7 Last Minute Preparation Tips

In this article, we are going to share the important memory based General Awareness (GA)/General Knowledge (GK) - History Questions as per the feedback received by the candidates who have appeared for RRB NTPC 2021 Online Exam. Candidates are advised to definitely cover these questions for scoring high marks in the Exam. Let’s have a look at the Important Questions that are being covered in the RRB NTPC 2021 Exam:

RRB NTPC 2021 Phase-5 General Awareness (GA)/General Knowledge (GK) - History Questions

1. 1857 Revolution was started from which place?

Answer: Meerut

2. Panini has written which book?

Answer: Ashtadhyayi is a Sanskrit treatise on grammar written

3. India’s Black Budget:

Answer: The Black Budget: Yashwantrao B. Chavan presented this budget on February 28, 1973. During this year, the budget deficit was as high as Rs 550 crores.

RRB NTPC 2021 Phase-4 Exam Updates:

Check RRB NTPC Phase-4 Exam Analysis (Difficulty Level & Good Attempts)

Check RRB NTPC 2021 Expected Cut-Off Marks (Phase-4)

Check RRB NTPC Phase-4 Memory Based Questions with Answers (GA/GK/Current Affairs)

Check RRB NTPC Phase-4 Memory Based GENERAL SCIENCE Questions with Answers

Check RRB NTPC Phase-4 Memory Based HISTORY Questions with Answers

Check RRB NTPC Phase-4 Memory Based GEOGRAPHY Questions with Answers

Check RRB NTPC Phase-4 Memory Based INDIAN POLITY Questions with Answers

4. Tomb of Akbar is located in:

Answer: Agra

5. Who was the President of Indian Constitutent Assembly after Independence?

Answer: Dr. Rajendra Prasad

6. Partition of Bengal occurred in:

Answer: 1905

RRB NTPC 2021 Phase-3 Exam Updates:

Check RRB NTPC Phase-3 Exam Analysis (Difficulty Level & Good Attempts)

Check RRB NTPC 2021 Expected Cut-Off Marks (Phase-3)

Check RRB NTPC Phase-3 Memory Based Questions with Answers (GA/GK/Current Affairs)

Check RRB NTPC Phase-3 Memory Based GENERAL SCIENCE Questions with Answers

Check RRB NTPC Phase-3 Memory Based GEOGRAPHY Questions with Answers

Check RRB NTPC Phase-3 Memory Based HISTORY Questions with Answers

Check RRB NTPC Phase-3 Memory Based INDIAN POLITY Questions with Answers

7. Indian Railways was founded in:

Answer: 16th April 1853

8. Who started Self-Respect Movement in India?

Answer: S. Ramanathan - It was founded in 1925 by S. Ramanathan who invited E. V. Ramasamy (also known as Periyar by his followers) to head the movement in Tamil Nadu, India against Brahminism.

9. Who was the Viceroy of India during Dandi March?

Answer: Lord Irwin

RRB NTPC 2021 Phase-2 Exam Updates (16th Jan to 30th Jan 2021)

Check RRB NTPC 2021 Exam Analysis (Phase-2) Difficulty Level & Good Attempts

Check RRB NTPC 2021 Expected Cut-Off (Phase-2)

Check RRB NTPC 2021 Phase-2 Memory Based GA/GK/Current Affairs Questions with Answers

Check RRB NTPC 2021 Phase-2 Memory Based MATHS Questions with Answers

Check RRB NTPC 2021 Phase-2 Memory Based REASONING Questions with Answers

Check RRB NTPC 2021 Phase-2 Memory Based General SCIENCE Questions with Answers

Check RRB NTPC 2021 Phase-2 Memory Based INDIAN POLITY GA/GK Questions with Answers

Check RRB NTPC 2021 Phase-2 Memory Based HISTORY GA/GK Questions with Answers

Check RRB NTPC 2021 Phase-2 Memory Based GEOGRAPHY GA/GK Questions with Answers

10. Bhopal Gas Tragedy in India:

Answer: The Bhopal disaster, also referred to as the Bhopal gas tragedy, was a Methyl isocyanate gas leak incident on the night of 2–3 December 1984 at the Union Carbide India Limited (UCIL) pesticide plant in Bhopal, Madhya Pradesh, India.

11. Satyashodhak Samaj was established by:

Answer: Satyashodhak Samaj (Truth-seekers' Society) was a social reform society founded by Jyotirao Phule in Pune, Maharashtra, on 24 September 1873.

12. Who was the first Ruler of Delhi during Sayyid Dynasty?

Answer: The first Sayyid ruler of Delhi was Khizr Khan (reigned 1414–21)

RRB NTPC 2021 Phase-1 CBT Exam Updates (28th Dec 2020 to 13th Jan 2021)

Check RRB NTPC 2020 Exam Analysis Phase-1 Difficulty Level & Good Attempts

Check RRB NTPC 2021 Exam Phase-1 Expected Cut-Off Marks Categorywise

Check GA/GK/Current Affairs Memory Based Questions with Answer:s of RRB NTPC 2021 Phase-1 Exam

Check RRB NTPC 2021 Phase-1 Memory Based General Science Questions - Biology/ Chemistry/ Physics

Check RRB NTPC 2021 Phase-1 GK History Memory Based Questions with Answers

Check RRB NTPC 2021 Phase-1 Memory Based Indian Polity Questions with Answers

Check RRB NTPC 2021 Phase-1 GK Geography Memory Based Questions with Answers

Check RRB NTPC 2021 Phase-1 GK Books & Authors Memory Based Questions with Answers

Check RRB NTPC 2021 Phase-1 GK Sports & Awards Memory Based Questions with Answers

Check RRB NTPC 2021 Phase-1 GK Important Days Memory Based Questions with Answers

Check RRB NTPC 2021 Phase-1 Memory Based Reasoning Questions with Answers

Check RRB NTPC 2021 Phase-1 Memory Based Mathematics Questions with Answers

Comment ()

Post Comment

8 + 9 =
Post

Comments